10 bästa serierna på Netflix just nu

Hos streamingjätten Netflix finns det mesta som du kan behöva i serieväg. Serier att se när du blivit dumpad, serier att se när det regnar utomhus eller serier att se när du vill få igång pulsen. Men att hitta guldkornen är inte alltid det lättaste, därför har vi gjort en lista på våra 10 favoriter på Netflix just nu.

The Last Dance

Under 90-talet hade basketlaget Chicago Bulls sin storhetstid. Med stjärnor som Michael Jordan, Dennis Rodman och Scottie Pippen i spetsen bärgades mästerskapstitel efter mästerskapstitel. I dokumentärserien The Last Dance får vi följa med bakom kulisserna och få en inblick i livet hos världens största sportprofiler.

SE DEN HÄR

Outer Banks

I det tydligt segregerade Outer Banks har myten om en stor guldskatt cirkulerat i hundratals år: ett stort skepp ska ha förlist med guld värt 400 miljoner dollar, men ingen har någonsin lyckats hitta skatten. När en grupp lokala, fattiga ungdomar plötsligt hittar en ledtråd till var skeppet kan finnas så dras de snabbt in i ett drama där det visar sig att det finns flera farliga typer som är ute efter att hitta skeppet först.

SE DEN HÄR

Into the Night

I det belgiska apokalyptiska dramat Into the Night så drabbas plötsligt jorden av en plötslig massdöd. Det sägs bero på förändringar i solens inre, vilket gör att alla människor som befinner sig i solens väg dör tvärt. En liten grupp människor lyckas ta sig ombord på ett flygplan, där idén är att flyga västerut så länge det bara går för att undvika soluppgången och hålla sig i konstant natt för att inte riskera att dö.

SE DEN HÄR

After Life

I den mörka brittiska komediserien After Life får vi följa en skribent på en lokaltidning som nyligen förlorat sin fru i cancer. Efter hennes bortgång försöker han komma över hennes död genom att bete sig så otrevligt att de som försöker hjälpa honom ska ge upp. Serien är skapad av skådespelaren och komikern Ricky Gervais, som också spelar huvudrollen i serien.

SE DEN HÄR

Ozark

Ozark får vi följa en till ytan normal familj. Men pappan har i hemlighet tvättat pengar åt en mexikansk kartell. För att undkomma en brutal död tvingas familjen från hemmet i Chicago till sommarorten Ozark. Väl där hoppas han kunna tvätta några miljoner dollar en sista gång för att bli kvitt kartellen, men ju längre tiden går desto fler problem dyker upp för familjen. I rollerna ser vi bland annat Jason Bateman och Laura Winney.

SE DEN HÄR

La Casa de Papel

Nairobi, Helsinki, Tokyo och El Profesor. Många känner säkert igen namnet på några av karaktärerna från den populära rånarliga som under tre säsonger gäckat den spanska polisen. Efter den stora stöten mot det spanska myntverket så har situationen blivit allt mer tilltrasslad för varje dag som gått.

SE DEN HÄR

The Witcher

Trots att filmkritikerna sågade Netflix fantasy-satsning The Witcher, så blev serien desto mer populär hos tittarna. Siffror som Netflix delade med sig av visade att seriens första säsong var deras mest sedde någonsin. Handlingen kretsar kring den godhjärtade monsterjägaren Geralt (Henry Cavill) och hans kamp för att hitta en plats i en värld där människorna oftast visar sig vara de riktiga odjuren.

SE DEN HÄR

Tiger King: Murder, Mayhem & Madness

En stor snackis på senaste är den smått surrealistiska dokumentärserien Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. Här får vi se hur en zooägares liv spårar ur fullkomligt. En sann berättelse om allt från beställningsmord till en värld befolkad av bisarra karaktärer som ägnar sig åt uppfödning av tigrar. Nyligen nåddes vi även av nyheten att en tv-serie är på gång som ska kretsa kring dokumentärens huvudkaraktär Joe Exotic, vilket vi skrivit mer om här.

SE DEN HÄR

Dead to Me

I den mörka komedin Dead to Me får vi se den hetlevrade änkan Jen ge sig ut på jakt efter föraren som körde på hennes man i en smitningsolycka. Under en terapi-session för änkor träffar hon den excentriska och optimistiska Judy, som även hon nyligen förlorat sin man i en hjärtattack. I huvudrollerna ser vi Christina Applegate och Linda Cardellini.

SE DEN HÄR

Rick & Morty

I den skruvade animerade sci fi-serien Rick & Morty följer vi en cynisk och alkoholiserad vetenskapsman vid namn Rick och hans timida barnbarn Morty. Den något uddan duon kombinerar vardagsliv med att gång på gång ut på intergalaktiska äventyr.

SE DEN HÄR