10 guldkorn i streamingdjungeln

Streamingvärlden blommar just nu och flera streamingtjänster fortsätter släppa guldkorn efter guldkorn. Men de är inte alltid lätt att hitta dem i den snåriga streamingdjungeln. Vi har därför samlat en lista med våra 10 bästa streamingtips just nu. Det bjuds på något för de flesta i genreväg – komedi, sci-fi, reality och drama.

Unorthodox

Unorthodox är en mycket sevärd verklighetsbaserad miniserie. Vi får följa den chassidiska judinnan Etsy i Brooklyn som flyr från ett arrangerat äktenskap till Berlin, där hon tas om hand av en grupp musiker. Men hennes förflutna kommer snart ikapp henne.

SE DEN HÄR

Bad times at the El Royal

Filmen Bad times at the El Royale har gott om överraskningar! Storyn handlar om hur ett antal personer i början av 70-talet checkar in på hotellet ”El Royale” som ligger precis på gränsen mellan Nevada och Kalifornien. I återkommande flashbacks får vi veta vilka de verkligen är. Men det är inte bara gästerna som döljer något, utan även hotellet. Frågan är, överlever de natten?

SE DEN HÄR

The boys

The boys är en relativt ny satirserie som fått en oväntad framgång. I stora drag handlar serien om ett gäng superhjältar som missbrukar sina superkrafter snarare än att använda dem för något gott.

SE DEN HÄR

La casa de papel

Nairobi, Helsinki, Tokyo och El Profesor. Många känner säkert igen namnen på några av karaktärerna från den rånarliga som under tre säsonger gäckat den spanska polisen. Efter den stora stöten mot det spanska myntverket så har situationen blivit allt mer tilltrasslad för varje avsnitt som gått och spänningen är fortsatt hög. Den spanska tv-serien La Casa de Papel har seglat upp och blivit en stor succé, och nyligen kom även en fjärde säsong.

SE DEN HÄR

BlacKkKlansman

Play / BlackKklansman

BlacKkKlansman är baserad på historien om Ron Stallworth, som på 70-talet blir den första polisen med afroamerikansk bakgrund i Colorado Springs. Bestämd att förändra samhället ger han sig ut på ett farligt uppdrag: att infiltrera och avslöja den högerextrema organisationen Ku Klux Klan. Men för att lyckas nå den innersta kretsen i KKK måste han först låtsas vara rasist.

SE DEN HÄR

Mrs America

Dramaserien Mrs America berättar historien om en kvinnorörelse under 70-talet i USA som utkämpade en strid för att ratificera jämställdhetstillägget ”The equal rights amendment” (ERA). Ett tillägg som skulle ge lika juridiska rättigheter oavsett kön för alla amerikanska medborgare, när det kommer till skiljsmässa, egendom, anställning m.m.

SE DEN HÄR

Parasit

Den stora vinnaren i Oscarsgalan finns nu äntligen att streama. Filmen handlar om Ki-Woo och hans arbetslösa familj som inte har några pengar. De ljuger för att lura till sig jobb hemma hos den rika familjen Park. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är helt utom kontroll…

SE DEN HÄR

Tiger King

En stor snackis på senaste är den smått surrealistiska dokumentärserien Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. Här får vi se hur en zooägares liv spårar ur fullkomligt. En sann berättelse om allt från beställningsmord till en värld befolkad av bisarra karaktärer som ägnar sig åt uppfödning av tigrar. Dokumentärserien klättrade efter sin premiär den 20 mars upp som en av Netflix mest sedda i Sverige.

SE DEN HÄR

The Outsider

Baserad på Stephen Kings bästsäljande roman The Outsider, som skildrar utredningen av mordet på en ung pojke och den mystiska kraft som omger fallet. Det som till en början ser ut att vara ett fall som kommer gå fort att lösa, utvecklas sig snart till något annat. Något mycket större. I rollerna ser vi bland annat Jason Bateman, som vi känner igen från både Ozark och Arrested Development.

SE DEN HÄR

Bäckström

Kriminaldramat Bäckström är en stor favorit hos tittarna. I huvudrollen ser vi Kjell Bergqvist som spelar den självgode mordutredaren Evert Bäckström. Serien bygger på Leif GW Perssons böcker och handlar om ett brott där ett kvinnokranium hittas i skärgården. Ett mysterie som bara växer och växer ju mer offrets identitet klarläggs.

SE DEN HÄR

 

Håll dig uppdaterad med Premiärkalendern

Just nu landar en massa härliga streamingnyheter hos oss från streamingtjänsterna. Vill du hålla dig uppdaterad på alla premiärer? Då måste du spana in vår premiärkalender här.