10 filmer du inte vill missa i sommar

Hägg och syrén har blommat färdigt för i år, skolavslutningarna är avklarade. Nu väntar för många en tid av sommarsemester i Sverige. Lantställen som ska renoveras, skärgårdsöar som ska besökas och förhoppningsvis blir det väl även ett par filmkvällar framöver. För att ni ska slippa lägga massa onödig tid på att hitta favoriterna så har vi sammanställt en lista med nyheter som just nu finns att hyra och köpa hos Viaplay. I betalt samarbete med Viaplay Hyr & Köp.

Frost II

Första Frostfilmen blev en av Disneys största succéer hittills, så det var många som väntade otåligt på uppföljaren. Förra året kom den äntligen och den innehåller det mesta man kan önska sig: musiken, episka och färgglada scener och en hel del spänning. Man ställer sig frågan: varför föddes Elsa med magiska krafter? Svaret på frågan hotar hennes kungarike. Tillsammans med Anna, Kristoffer, Olof och Sven ger hon sig ut på en farlig men häpnadsväckande resa.

SE FILMEN HÄR

Dolittle

På 90-talet fick vi se ett helt pärlband av Dr. Dolittle-filmer. Nu är den populära karaktären tillbaka igen, men den här gången har Eddie Murphy bytts ut mot Robert Downey Jr. I den nya filmen så ger sig Dr. Dolittle, något motvilligt, ut på ett äventyr till en mystisk ö för att hitta ett botemedel som kan göra den allvarligt sjuka drottningen frisk igen.

SE FILMEN HÄR

Bad Boys For Life

Bad Boys For Life är uppföljaren till Bad Boys II från 2003 och den sista filmen i Bad Boys-trilogin. I filmen får vi se hur Miami-poliserna Mike och Marcus har åldrats en del sedan sist. Medan Marcus har planer på pension så är Mike fortfarande inte den som tackar nej till lite action. Och action blir det när änkan till en kartelledare ställer in siktet på Mike och på staden för att utkräva hämnd. I huvudrollerna ser vi återigen Will Smith och Martin Lawrence.

SE FILMEN HÄR

1917

Gillar du krigsdrama? Då måste du kolla in filmen 1917 som är regisserad av Sam Mendes (Spectre & Skyfall). Filmen fick två Golden Globe-vinster och var nominerad i hela tio Oscarskategorier. 1917 handlar om två brittiska soldater som får i uppdrag att ta sig långt in bakom fiendelinjen för att varna ett regemente om vad tyskarna planerar.

SE FILMEN HÄR

Bombshell – När tystnaden bryts

Bombshell är baserad på den sanna historien som utspelade sig på nyhetskanalen FOX News. Under många år styrdes bolaget av mediamogulen Roger Ailes, som utsatte många av de kvinnligt anställda för sexuella trakasserier. Hans ställning i företaget gjorde tystnadskulturen stark och till att ingen vågade sätta sig upp mot honom, fram till den stund då flera kvinnor bestämde sig för att sätta stopp för förtrycket. I huvudrollerna ser vi Charlize TheronNicole Kidman och Margot Robbie.

SE FILMEN HÄR

Spies in Disguise

Spies in Disguise handlar om superspionen Lance Sterling och vetenskapsmannen Walter Beckett som är varandras raka motsatser. Lance är charmig och smidig. Walter är…det inte. Men vad Walter saknar i sociala färdigheter väger han upp med smarta uppfinningar som Lance använder under sina episka uppdrag. En oväntad vändning gör dock att Walter och Lance tvingas förlita sig på varandra på ett helt nytt sätt. Om det udda paret inte kan lära sig att samarbeta är hela världen i fara.
I filmen är bland andra Will Smith och Tom Holland röster.

SE FILMEN HÄR

Unga Kvinnor

Unga kvinnor är den tidlösa berättelsen om fyra systrar som är fast beslutna att leva sina liv på sina egna villkor. Filmen hade premiär i slutet av 2019 och blev hyllad av både publik och filmkritiker. I rollerna ser vi bland annat Emma Watson, Meryl Streep och Saoirse Ronan.

SE FILMEN HÄR

Jojo Rabbit

Tips till dig som gillar mörka komedier. Nu finns Oscarsvinnaren Jojo Rabbit äntligen tillgänglig att streama. Filmen handlar om en ensam tysk pojke under andra världskriget, vars världsbild vänds upp och ned när han upptäcker att hans mamma gömmer en ung judisk flicka på vinden. I rollerna ser vi bland andra Scarlett Johansson, Sam Rockwell och Rebel Wilson.

SE FILMEN HÄR

En del av mitt hjärta

I musikal-komedin, baserad på Tomas Ledins musik, En del av mitt hjärta samlas svenska skådespelareliten under samma parasoll, däribland Jonas Karlsson, Johan Rheborg och Marie Richardson. Huvudkaraktären, som spelas av Malin Åkerman, är en 35-årig kvinna som återvänder från Stockholms finansvärld till den småstad hon växte upp. Hon åker dit för att fira sin pappas 60-årsdag, men väl där inser hon att hennes tonårsförälskelse Simon ska gifta sig med hennes barndomsvän Molly – och hon är inte ens bjuden på bröllopet. Hon förstår då att känslorna för honom kanske aldrig dog helt och hållet.

SE FILMEN HÄR

Charlies Änglar

Sabina, Elena och Jane arbetar för den mystiske Charles Townsend, vars säkerhetsbyrå har expanderat internationellt. Med de smartaste, modigaste och mest vältränade kvinnorna från världen över under ledning av flertalet Bosleys tar de sig nu an de svåraste uppdragen. Charlies Änglar från 2019 är den tredje filmen i ordningen i serien om spionkvinnorna som försöker bringa fred och säkerhet på jorden. I rollerna för Charlies Änglar ser vi Kristen Stewart, Naomi Scott och Ella Balinska.

SE FILMEN HÄR