10 komediserier som får dig på bra humör

Nu är våren nära, men än kvarstår det en kort period av gråa, kalla och molnfyllda vinterdagar. Många av oss kan behöva piggas upp lite i tider som dessa. Därför tycker vi på tv.nu det är ett perfekt tillfälle att hitta en må bra-serie att plöja sig igenom, antingen själv eller med familjen. Här är tio serier som får dig på bra humör.

The Office

I den smått legendariska komedieserien The Office ser vi ett flertal välkända ansikten, däribland Ricky Gervais och Martin Freeman. Serien utspelar sig på pappersföretaget Wernham Hoggs kontor i England och gänget leds av världens kanske mest talanglösa chefen David Brent. Om man gillar pinsamma och stela skämt är det här serien för dig.

Modern Family

Komediserien Modern Family har sedan starten 2009 blivit en riktig klassiker. Där får vi se hur en stor, men spretig familj går genom livets alla faser tillsammans: kärlek, sorg, glädje och frustration. Det är fullt av liv och lovar garanterat en hel del skratt.

Grace & Frankie

I höstas kom beskedet att Netflix planerar att lägga ner Grace & Frankie. Men det är fortfarande en säsong kvar att släppa, vilket gör att det kommer finnas totalt 94 timmar serie att ta sig igenom över 7 säsonger. Perfekt i tider som dessa.  Så sätt dig i soffan och följ Grace & Frankie –  två pensionerade kvinnor som blir lämnade av sina män men tar sig igenom krisen tillsammans med en nyfunnen och oväntad vänskap.

Silicon Valley

Nyligen hade säsong 6 av komediserien Silicon Valley premiär, så det har onekligen blivit en riktig långkörare. I serien får vi se hur ett gäng datanördar som bor i ett kollektiv i just Silicon Valley kämpar på för att deras start up-företag Pied Piper ska slå igenom och leda till stor rikedom. Men det är lättare sagt än gjort, uppenbarligen.

Flight of the Conchords

Musikerduon Jemaine och Bret (som spelar naiva versioner av sig själva) flyttar till Manhattan där de driver runt, går på fester, umgås med sitt (enda) besatta fan, blir rånade, sårar varandras känslor och försöker sig på förhållanden med svårflörtade kvinnor. Duons oskyldiga, missriktade ansträngningar att hitta kärlek eller fixa spelningar ger sällan resultat, men ger upphov till en uppsjö av sånger om livet, kärleken och jakten på en gäckande musikvideo.

Parks and Recreation

I klassisk The Office-manér får vi följa de kommunanställda i staden Pawnee, Indiana när de försöker driva igenom kommunprojekt ledda av den mest ambitiösa tjänstepersonen någonsin – Leslie Knope.

Operation Klotty

I slutet av 2019 hade dockserien Operation Klotty premiär. Den handlar om lyxhustrun Renata och 97-åriga Klotty, som är på väg mot obestånd. En serie där lyfts livets tyngre ämnen upp på humoristiskt sätt.

Fleabag

Hennes mamma har gått bort, hennes pappa har blivit tillsammans med hennes obehagliga gudmor. Bästa vännen tog livet av sig av misstag och livet är känslomässigt kaos. I brittiska Fleabag väver skaparen Phoebe Waller-Bridge samman livets avigsidor till en högst sevärd mörk komedi där hon också spelar huvudrollen.

Girls

En uppåtsträvande författare och hennes tre vänner, alla i 20-årsåldern, kämpar med att hitta sig själva och ta reda på vad livet i New York har att erbjuda. De är inte säkra på vad de vill, eller från vem och det blir inte lättare med tiden.

Dave

Baserad på Dave Burds liv – rapparen och komikern mer känd som Lil Dicky. Han är en neurotisk förortsman i sena 20-årsåldern som övertygat sig själv att han är ödesbestämd att bli en av tidernas bästa rappare. Nu måste han övertyga sina närmaste vänner, för med deras hjälp kan han faktiskt övertyga världen.

Om ni letar efter någonting helt annat så hittar ni det mesta i vår streamingguide.