10 påskfilmer för hela familjen – här streamar du dem

Målade ägg, kyrkbesök, fjäderpynt eller ledighet: påsken kan firas på olika sätt. Men vi på tv.nu tycker man ska ta vara på den extra tid man har för att umgås med nära och kära. Vad är då bättre än att se film tillsammans hela familjen? Här är några av våra favoriter när det gäller film som man kan se oavsett ålder. Ni hittar samtliga filmer i vår streamingguide.

Hachiko – en vän för livet

Filmen Hachiko är baserad på den sanna historien om den japanska hund som upphittas av en universitetsprofessor vid en tågperrong i mitten av 1920-talet. Mannen och hunden bildar starka vänskapsband under sin tid tillsammans. Lojalitetsband så starka att inte ens döden kan bryta dem. Gillar man hundar så det garanterat att detta är filmen för dig.

Upp

En pensionerad ballongförsäljare fäster tusentals ballonger på sitt hus och flyger till Sydamerika. När han är på väg upptäcker han att han har en ung fripassagerare. Det visar sig att vänskap kan formas i de mest oväntade lägen. 2009 års stora succé Upp regisserades av Pete Docter, som även varit involverad i andra animerade filmen som Toy Story och Insidan ut.

Den oändliga historien

Bastian är mobbad, hans mamma har gått bort och pappan är deprimerad, nästintill katatonisk. När Bastian lägger händerna på boken Den oändliga historien så flyr han verkligheten och in i fantasins land: Fantásien – ett land fyllt av magiska varelser och hisnande äventyr. Ett klassiskt äventyr för både yngre och äldre.

Coco

I det här animerade äventyr följer vi den unge Miguel, som drömmer om att bli lika bra på gitarr som Mexikos mest berömda musiker Ernesto de la Cruz. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas.

Star Wars: Stjärnornas krig

George Lucas klassiska rymdäventyr om den vackra prinsessan Leia, den modige ynglingen Luke Skywalker och den komiska roboten R2-D2 som kämpar för att rädda galaxen från Darth Vader och mörkrets onda makter. I filmen ser vi flera välkända ansikten, däribland Harrison Ford och Carrie Fisher. Har familjens yngre inte sett filmen än så börjar det bli dags!

Ensam Hemma

Den 8-åriga pojken Kevin (Macaulay Culkin) blir kvarglömd hemma medan resten av hans stora familj åker till Paris för att fira jul. Allt urartar när två inbrottstjuvar inser att huset är närapå tomt. Men tjuvarna räknar inte med det motstånd som de ska möta. Ensam Hemma är en riktig klassiker som många säkerligen redan sett – men det skadar väl inte att se den igen?

Captain Fantastic

I Captain Fantastic får vi se Ben (Viggo Mortensen) som har skapat ett paradis för sig och sina sex barn i nordvästra USA:s djupa skogar. Där uppfostrar han dem till att bli starka, bildade och självständiga individer. Men en plötslig händelse tvingar den udda familjen att lämna sitt trygga hem och återvända till civilisationen. Där måste Ben försvara det sätt han valt att leva med sina barn inför både sig själv, barnen och omgivningen.

Indiana Jones – Jakten på den försvunna skatten

Äventyraren Indiana Jones får i uppdrag att finna den sägenomspunna arken, med resterna av stentavlorna med de tio budorden. Hitler har skickat sina hejdukar efter skatten och det blir en våldsam kapplöpning efter arken. Om du vill se fler av Harrison Fords filmer så kan du ta en titt här.

Vaiana

Vaiana lever ett till synes perfekt liv som dotter till hövdingen i en Polynesisk stam. Men när Vaianas ö drabbas av förödelse, så ger hon sig ut på en odyssé tillsammans med halvguden Maui för rädda sitt folk. På sitt äventyr möter de märkliga havsvidunder, dolda världar och uråldrig folktro.

Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet

Berättelsen om Narnia är en filmtrilogi som är baserad på C.S Lewis romansvit med samma namn. I första filmen, Häxan och Lejonet, ser vi hur fyra barn hittar en magisk garderob som leder till ett mystiskt land som kallas Narnia, som styrs av en elak häxa. För att besegra häxan måste de förena sig i trupper hos Narnias lejongud, Aslan och utkämpa det stora slaget mellan det goda och onda.