15 hyllade filmer du kan se på Netflix just nu

Streamingjungeln växer sig tätare för varje år som går. Fler och fler streamingtjänster dyker upp och utbudet blir allt större. Därför kan det vara svårt att hitta guldkornen. Men ingen fara – vi har letat upp våra favoriter åt er. Här kommer 15 hyllade filmer som ni kan streama via Netflix.

Blood Diamond

En vit sydafrikansk legosoldat samarbetar med en svart fiskare i Sierra Leone för att återfå en ovärderlig diamant som kan förändra deras liv. I rollerna ser i bland annat Jennifer Connelly och Leonardo DiCaprio.

Gudfadern

En kultrulle som de flesta kanske sett någon gång eller två, det är en film som man kan se hur många gånger som helst. För er som inte sett den än, så handlar filmen om maffialedaren Vito Corleone (Marlon Brando) och hans söner som håller New Yorks undre värld i ett järngrepp med sina skoningslösa metoder. Ni bör förstås se Gudfadern II och Gudfadern III också.

Hajen

Historien i den här kultrullen från 1975 tar sin början när en ung kvinna hittas död och halvt uppäten i turistparadiset Amity Island. Kort därefter blir även en ung pojke mördad, vilket leder till att polischefen Brody får i uppdrag att mörda den gigantiska, blodtörstiga hajen. Han tar med sig en hajforskare och en hajjägare för att sätta stopp för eländet.

Berättelsen om Pi

Efter ett skeppsbrott så hamnar den 16-åriga Pi i en livbåt mitt ute på Stilla Havet – tillsammans med en bengalisk tiger. Pojken ställs inför stora prov och gör allt för att överleva.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Clementine och Joel har förlorat kärleken till varandra. Den finns bara inte kvar. Men en separation känns allt för jobbig, så de tar hjälp av en ny teknologi för att lindra smärtan. Teknologin hjälper paret att sudda ut deras minnen av varandra, men är det egentligen vad de vill?

Pulp Fiction

Två torpeder som ska utföra uppdrag åt sin chef, en boxare som ställer upp i en riggad match, ett par rånare och frun till en maffiaboss. Fyra stycken livsöden som flätas samman i en historia som är fylld av våld och hämnd. Pulp Fiction kanske är Quentin Tarantinos mest kända och hyllade verk. En film du bara måste se.

The Matrix

Neo söker efter sanningen bakom Matrix, ett namn och en värld som figurerar i hans drömmar. Han är övertygad om att Morpheus, som sägs vara en av världens farligaste män, vet allt om Matrix. När Neo en kväll förs iväg av Trinity och står öga mot öga med Morpheus blir han erbjuden ett livsavgörande val. Tar han den röda tabletten får han veta sanningen om Matrix och den värld han tror sig leva i. Tar han den blå glömmer han att han någonsin mött Morpheus och fortsätter det liv han nu lever i ovisshet.

The Great Gatsby

Det här svulstiga dramat utspelar sig år 1922, mitt under jazzens och ekonomins guldålder. Nick Carraway (Tobey Maguire) kommer till New York med klassiska författardrömmar. Där möts han av en cocktail av dekadens och storslagna, extravaganta fester. Som mittpunkt i allt detta står den mytomspunne och ofattbart rika Jay Gatsby (Leonardi DiCaprio), som i sin tur är fast i en olösbar och sorglig kärlekshistoria.

The Dark Knight 

Batman har tillsammans med åklagaren Harvey Dent och polischef Jim Gordon bestämt sig – Gotham ska en gång för alla bli fritt från brottslingar och kriminalitet. Då dyker den genialiske brottslingen jokern upp och sätter käppar i hjulet för brottsbekämpartrion. Det är i The Dark Knight som Heath Ledger gör sin legendariska och beryktade insats som ”Jokern”.

Interstellar

Christopher Nolan tar oss på en episk resa genom universum. Filmen kretsar kring Cooper (Matthew McConaughey), en före detta av astronaut som tvingas åka ut i rymden och lämna sin familj, för att hitta nya världar då jordens resurser är på väg att ta slut.

The Departed

The Departed utspelar sig i södra Boston, där Costigan (Leonardo DiCaprio) och Sullivan (Matt Damon) spelar två utexaminerade poliser, helt ovetandes om varandras existens. Den ena ingår i polisens specialenhet och infiltrerar stans irländska gangsterverksamhet, medan den andra infiltrerar polisens verksamhet för irländarnas räkning.  En mullvad + en undercoverpolis = spänning. De båda inser snabbt att det finns en läcka och det blir en kamp med klockan om vem som avslöjar vem först.

Ip Man

Historien om mästaren Yip Man som först lärde ut kung fu-stilen Wing Chun till allmänheten och som lärde upp Bruce Lee.

Apocalypto

När Mayariket står inför sitt fall är härskarna övertygade om att nyckeln till framgång är att bygga fler tempel och utföra fler mänskliga offer. Jaguar Paw (Rudy Youngblood), en ung man som utsetts som offer, flyr riket för att undgå sitt öde. Apocalypto är regisserad av Mel Gibson.

Mr. Ripley en man med många talanger

Ripley är en ung man i 1950-talets New York med ingenting utom en talang för att anamma identiteter. Han skickas till Italien för att hämta hem en bortskämd rikemansson. De blir först vänner, men när sonen tröttnar tar det hela en mörk vändning.

Nyckeln till Frihet

Andy Dufresne är oskyldig till ett dubbelmord, men döms till dubbla livstidsdomar och hamnar i det korrupta Shawshank-fängelset 1947. Men han börjar direkt att planera sin rymning. Nyckeln till frihet ses av många som en av filmhistoriens allra bästa.

Om ni letar efter något helt annat så hittar ni en massa olika streaming-samlingar här.