5 fakta om kommande ”Game of Thrones”-serien

Vi rapporterade nyligen om att HBO redan är igång med inspelningarna av en ny Game of Thrones-serien. Där framgick det bland annat att serien kommer utspela sig tusentals år innan originalserien och att Naomi Watts får en stor roll. Nu går George R.R Martin ut med ytterligare information om den kommande serien.

1. Det blir runt 100 kungadömen

I originalserien så var det sju kungadömen som fightades om den eftertraktade järntronen. I den nya prequel-serien så är det istället 100 kungadömen, men den här gången är de mycket mindre. Så förbered er på kaos.

2. Det blir inga Lannisters

Ännu en punkt där den nya skiljer sig från originalserien – det blir inga Lannisters i den nya serien. I alla fall inte till en början. Sorgligt på ett sätt, för vem ska nu stå för all djävulskap?

3. White Walkers, mammutar och Starks

Det blir kanske inga Lannisters, men däremot så får vi återigen följa släkten Stark. Utöver det så blir det även comeback för The White Walkers i rutan. För att fånga den urtida stämningen kommer även det förekomma mammutar, och som i originalserien jättevargar. Frågan är väl om drakarna kommer få vara med den här gången? Man hoppas ändå på det.

4. Seriens titel är inte spikad

George R.R. Martin har tidigare berättat att han har haft planer på att döpa serien till ”The Long Night”. Men eftersom ett av avsnitten i originalserien fick den titeln så funderar han nu över vad den kommande serien egentligen ska heta. Ett alternativ som ligger bra till är ”The Longest Night”. Visserligen relativt likt det första förslaget, men det ligger ändå bra i munnen.

5. Det blir en så kallad ensemble-serie

Det innebär att den nya serien bestå av en stor ensemble med skådespelare. Det är känt sedan innan att Naomi Watts kommer ha en stor roll, men inte att hon nödvändigtvis kommer spela någon sorts huvudroll. Precis som i originalserien med andra ord.