7 seriemördare – här är filmerna och serierna du inte vill missa

Seriemördare som uttryck myntades någon gång under 70-talet, så det är relativt nytt. Ända sedan dess har dessa känslokalla individer både fascinerat och förfasat oss. Det man kan konstatera är att det producerats en hel del filmer och serier på temat seriemördare, därför har vi tänkt att samla våra favoriter inom ämnet att streama just nu.

När lammen tystnar

För att hitta och rädda en försvunnen kvinna från en seriemördare så tar FBI-agenten Clarice Starling (Jodie Foster) hjälp av den dömda kannibalen, psykopaten och seriemördaren Hannibal Lecter som spelas av Anthony Hopkins. Det ska visa sig vara ett ödesdigert beslut. När Lammen Tystnar är en klassisk och mardrömsframkallande rysare från 1991.

SE DEN HÄR

No Country for Old Men

En dag hittas några lik, massor av heroin och två miljoner dollar mitt ute i ingenstans. Llewelyn Moss (Josh Brolin) bestämmer sig för att behålla pengarna. Det visar sig vara hans livs största misstag. Han får på sig både Mexikanska maffian och den hänsynslösa yrkesmördaren Anton Chigurh (Javier Bardem), som hänsynslöst avrättar människor med sin.

SE DEN HÄR

Zodiac

En ökänd seriemördare härjade i San Fransisco-området under 60- och 70-talet, där han i media fick smeknamnet Zodiakmördaren. Mitt under den intensiva polisjakten så kommunicerade mördaren via brev till både polis och journalister. Detta ledde till att oräkneligt många blev som besatta av att fånga honom. I dramatiseringen Zodiac följer vi händelserna på nära håll.

SE DEN HÄR

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Ted Bundy är nog en av de mest ökända seriemördarna någonsin. Men vem var han? I nya intervjuer, arkivmaterial och ljudinspelningar från dödscellen skapas ett drabbande porträtt av seriemördaren Ted Bundy i dokumentären Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes som kom ut 2019.

SE DEN HÄR

You

I Netflix psykologiska thrillerserie You följer vi den utåt sett charmige Joe Goldberg. En medelålders man som har både utseendet och intellektet med sig. Men bakom den perfekta fasaden döljer sig en desto mörkare sida, vilket hans flickvän snart blir varse om.

SE DEN HÄR

Mindhunter

Seriemördardramat Mindhunter är baserat på verkliga händelser. Men den här gången står inte enbart själva seriemördaren i fokus, utan de FBI-anställda som under 70-talet undersökte orsakerna till varför vissa utvecklar dessa specifika drag. Svaren försökte de få fram genom att intervjua seriemördare i fängelser runtom i USA. För hur ska man stoppa en seriemördare om man inte vet hur de tänker?

SE DEN HÄR

Dexter

Dexter följer vi huvudpersonen Dexter Morgan (Michael C. Hall) – en seriemördare som bara ger sig på andra mördare. Inte nog med att han skipar rättvisa på sitt eget sätt: han jobbar även som som blodstänkspecialist inom Florida-polisens mordrotel, vilket innebär att han gång på gång riskerar att bli avslöjad.

SE DEN HÄR

Glöm inte att besöka vår premiärkalender, där vi samlar de allra hetaste nyheterna inom streaming och tv.