15 färska filmer att streama just nu

Det finns något visst med nyhetens behag. Det vill vi ta tillvara på, därför har vi gjort en lista med filmnyheter just nu. Det blir allt från en rafflande mordutredning till hårdkokt action. Ni hittar dessa filmer och många fler i vår streamingguide.

Knives Out

När den berömda kriminalförfattaren Harlan Thrombey hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag, landar på något mystiskt sätt uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc (Daniel Craig). Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hans hängivna personal på listan över misstänkta, tvingas Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen om Harlans allt för tidiga död.

Midway

Den episka och sanna berättelsen om en underbemannad amerikansk flotta och de modiga marinsoldater och piloter som segrade över en mäktig motståndare. Med demokrati och frihet på spel besegrade de över den japanska flottan vid slaget om Midway, en av de mest anmärkningsvärda striderna som svängde de allierade mot seger i Stilla havet under andra världskriget. Det dyker upp flera välkända ansikten i filmen, bland annat Woody Harrelson och Patrick Wilson.

Till min dotter

I den kritikerrosade dokumentären Till min dotter får vi följa Waad. Hon lever sitt liv mitt i krigsdrabbade Aleppo i Syrien, där hon blir förälskad, gifter sig och föder en dotter. Allt medan staden bit för bit tillintetgörs av kriget. Och allt medan hon och hennes man försöker rädda så många liv de kan. Men när deras dotter Sama föds bestämmer sig Waad för att börja dokumentera livet i Aleppo, för att hon ska förstå vad som hände när hon fortfarande var för liten för att förstå.

Uncut Gems

Netflix originalfilm Uncut Gems är som ett två timmar långt stresspåslag. I filmen får vi se den karismatiska juveleraren Howard, som spelas av Adam Sandler, göra allt för att överleva i New Yorks konkurrenskraftiga diamantdistrikt. Eftersom han ständigt är skuldsatt och eftersökt av stans indrivare så tvingas han hela tiden hitta nya vägar att överleva dagen.

Doctor Sleep

Doctor Sleep är en uppföljare på den klassiska skräckfilmen The Shining från 1980. Efter skräckupplevelserna på Overlook hotel har Danny Torrance nu blivit vuxen. När han träffar en ung flicka som precis som han verkar ha magiska krafter bestämmer han sig för att skydda henne från Rose the Hat, ledaren för kulten The True Knots, som jagar personer som Danny och den unga flickan i sin strävan efter odödlighet.

Spenser Confidential

Spenser, en före detta polis och fängelsekund, slår sig samman med boxaren Hawk för att avslöja en omfattande komplott som är kopplad till mordet på två poliser i Boston. I Spenser Confidential ser vi flera bekanta ansikten, däribland Mark Wahlberg. Dessutom gör världskända rapparen Post Malone sin filmdebut.

Spirited Away

Tidigare i år blev det klart att streamingjätten Netflix köper rättigheterna till den japanska animationsstudion Studio Ghiblis samtliga verk. Efterlängtat av många. Bland annat man tittaren nu få se Spirited Away, där huvudpersonen Chihiro vandrar in i en magisk värld som styrs av en häxa – och de som trotsar henne förvandlas till djur.

Nightcrawler

I den hyllade Nightcrawler ser vi Jake Gyllenhaal spela den obehagliga Lou Bloom. En man som fastnar för kriminaljournalistik och hittar en grupp frilansande fotografer som filmar bilolyckor, eldsvådor, mord och annan förödelse. Lou slår sig in i denna livsfarliga värld av nightcrawling – där varje polissiren är en skänk från ovan.

The Invisible Man

Fast i ett våldsamt och kontrollerande förhållande med en rik och briljant forskare, flyr Cecilia Kass en mörk natt och håller sig gömd med hjälp av sin syster, deras barndomsvän och hans tonårsdotter. Men när Cecilias våldsamma ex begår självmord och lämnar henne med en generös del av sin stora förmögenhet börjar hon misstänka att hans självmord var fejkat. I huvudrollen så ser vi Elisabeth Moss, som mest är igenkänd för sin genialiska tolkning av karaktären Offred i The Handmaid’s Tale.

John Wick: Chapter 3 — Parabellum

Dags för tredje filmen i John Wick-filmserien med Matrix-bekanta Keanu Reeves i spetsen. Efter att ha dödat en medlem av The High Table, ett Internationellt sällskap för yrkesmördare så blir John excommunicado och utesluts ur gruppen – med en prislapp på sitt huvud blir han måltavla för lönnmördare från hela världen.

Lost Girls

Filmen Lost Girls är baserad på verkliga händelser, där Mari Gilbert obevekligt tvingar polisen att leta efter sin försvunna dotter. Det hela leder i förlängningen till att hon även bringar ljus över ett flertal olösta mord på prostituerade kvinnor i ett och samma område på Long Island, New York. I rollerna ser vi bland annat Amy Ryan och Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit m.fl.).

Hålet

Den spanska filmen Hålet kan närmast beskrivas som en blandning av samhällskritisk science fiction och thriller-skräckis i ett och samma paket. Den utspelar sig i ett fängelse där fångarna på våningarna högre upp får bättre mat och de nedanför får magra rester. I fängelset får vi se hur en av fångarna väljer att kämpa för förändring och rättvisa.

Le Mans 66

Historien om bildesignern Carroll Shelby och föraren Ken Miles kamp mot storbolagen, fysiklagarna, och sina inre demoner. Tillsammans bygger de en revolutionerande racerbil som på allvar ska utmana Enzo Ferrari under 24-timmarsloppet i Le Mans 1966. I rollerna ser vi både Matt Damon och Christian Bale.

Mommy

I Xavier Dolans drama Mommy från 2014 får vi se hur den unga mamman Diane hämtar hem sin explosiva tonårsson Steve som sedan en tid varit inhyst på ett ungdomshem. När Steves oberäkneliga växlingar mellan kärleksfullt gnabb och våldsamt raseri blir övermäktiga finner de båda stöd i en timid grannkvinna. I rollerna ser vi Anne Dorval, som vi sett i bland annat Hjärtslag från 2010.

Emma

En helt färsk biofilm som redan går att streama. Filmen är baserad på Jane Austens bok ”Emma” och bjuder på en massa härliga brittiska landsortsmiljöer. Vi ser en hel del bekanta ansikten, bland annat Josh O’Connor, som tidigare synts i Netflix serie The Crown. Huvudrollen spelar 23-åriga Anya Taylor-Joy som gjorde en succéinsats i skräckfilmen The Witch. I denna film spelar hon Emma Woodhouse – en snygg, smart och bortskämd kvinna, som är otroligt rastlös. Emma saknar rivaler i sin hemstad där det inte händer så mycket. I filmen får vi följa hennes jakt efter kärleken som innebär att navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg.