9 nyheter du inte får missa

Inget att titta på? Då måste du spana in listan nedan med nio heta nyheter hos streamingtjänsterna. Klicka dig vidare på titlarna för att se vart de finns att streama. I vår Premiärkalender kan du även ha stenkoll på premiärer som kommer inom närmsta tiden.

Box 21

Bildresultat för box21

I januari var det äntligen premiär för Box 21. Den första av totalt fyra serier som baseras på böcker av författarna Anders Roslund och Börje HellströmBox 21 berättar historien om Lidia och Alina, två unga tjejer från öst som drömmer om ett bättre liv. Flickorna luras till Sverige med löften om bättre jobb, en resa som slutar i sexslaveri och drömmar om hämnd på männen som stal deras liv ifrån dem. Ni hittar den här.

Homeland, säsong 8

I sju säsonger har vi följt CIA-agenten Carrie Mathison (Claire Danes). Nu har äntligen den åttonde och sista säsongen haft premiär och här hittar ni vart den finns att streama. Senaste säsongen avslutades med att Carrie blir frisläppt av den ryska underrättelsetjänsten efter månader av tortyr och förhör. I den nya säsongen ifrågasätts Carries lämplighet som amerikansk spion efter så lång tid i Ryssland, men skickas ändå ut på uppdrag av Saul eftersom hennes expertis behövs i Afghanistan.

Ghibli

Sedan 1985 har den japanska animation- och filmstudion Studio Ghibli försett världen med flera drömska animerade filmer, däribland Spirited away, Min granne totoro och Det levande slottet.  Nu har Netflix köpt rättigheterna för att visa samtliga 21 alster från Studio Ghibli. Det gäller Netflix världen över, bortsett från Japan och Nordamerika.

Studion har tidigare varit negativa till att visa sina filmer via digitala streamingplattformar, men verkar nu ha ändrat sig. ”Vi har lyssnat på våra fans och har tagit det definitiva beslutet att strömma vår filmkatalog. Vi hoppas att människor över hela världen ska upptäcka Studio Ghiblis värld genom den här upplevelsen”, säger producenten Toshio Suzuki. Filmerna har börjat lanseras i omgångar med start den 1 februari och fram till 1 april.

Outlander, säsong 5

I Outlander får vi följa Claire, en krigssköterska som mitt under brinnande krig, mitten av 1940-tal, gör allt för att ta hand om skadade soldater. När hon och hennes blivande make beger sig till den lilla skotska byn Inverness på sin smekmånad så förändras allt. Claire förs plötsligt bakåt i tiden och hamnar i år 1743. Hon inser att hon måste göra allt för att överleva, vilket leder till svåra val och ett kluvet hjärta. En blandning av romantik, konflikter och spännande intriger med andra ord.

Den 15e februari släpptes äntligen femte säsongen av det historiska dramat. Ni hittar den här. I den femte säsongen av Outlander fortsätter Claire och Jamies kamp för att skydda dem de älskar. Att etablera sig i Amerika under en period som kantas av politisk omvälvning visar sig inte vara det lättaste.

Narcos: Mexico, säsong 2

Narcos: Mexico är en spin-off efter den populära serien Narcos sista och tredje säsong. Här var det först fokus på knarkkungen Pablo Escobar och sedan Calikartellen. Men i Narcos: Mexico har vi förflyttat oss från Colombia till en ny plats för att komma närmare det moderna drogkrigets ursprung. Nämligen Mexiko. Serien utspelar sig under 80-talets början och handlar om framväxandet av Guadalaraja-kartellen på den mexikanska drogmarknaden. Den 13e februari släpptes den andra säsongen som många väntat på. Nya säsongen guidas du till här.

Tunn is

Bildresultat för tunn is

Sveriges utrikesminister Elsa Engström ligger bakom ett förslag som skulle förbjuda oljeborrning i Arktis. Men när Arktiska rådet samlas på Grönland sker ett attentat mot ett närliggande svenskt fartyg, vars besättning kidnappas. Säkerhetspolisen Livs pojkvän Viktor var ombord och hon reser till Grönland för att hjälpa till med fallet. Det blir en kamp mot klockan i ett högt politiskt spel. Se vart Tunn is finns att streama här.

High Maintenance, säsong 4

Nu finns äntligen den fjärde säsongen av High Maintenance att streama. I den nya säsongen får vi följa The Guy (Ben Sinclair) när han cyklar genom staden. Han har sagt hejdå till husbilen från den första säsongen och med en ny vän vid sin sida stöter de på en mängd kunder som – trots vitt skilda liv, jobb, identitet och omständigheter – alla söker mänsklig närhet. Serien hittar ni här.

En komikers uppväxt

Bildresultat för en komikers uppväxt

I oktober förra året fastnade Jonas Gardells roman En komikers uppväxt på bioduken. Nu finns den äntligen att streama och här guidar vi dig rätt. Filmen utspelar sig på 70-talet i förorten Sävbyholm. Vi får följa tolvårige Juha Lindström som är klassens clown och gör allt för att få bekräftelse. Huvudrollen (Juha) är spelad av Johan Rheborg.

Kidding, säsong 2 

Jim Carrey är tillbaka i sin Golden Globe-nominerade roll som Jeff Pickles, en ikon inom barnprogrammens värld och en förebild för USA:s unga, formbara sinnen. I den andra säsongen inser Jeff att om han lyckas ljuga för första gången i sitt liv kommer han att få allting han någonsin önskat. Popstjärnan Ariana Grande har en gästroll i den nya säsongen.
10×30 min, de två första avsnitten finns tillgängliga på premiärdagen.

Vi har ett fantastiskt serie och filmår framför oss med en massa bra släpp hos de olika streamingtjänsterna. Vill du hålla koll på alla premiärer inom närmaste? Då måste du spana in vår Premiärkalender här.