Bäst på HBO Nordic just nu

Sommaren flyter på och ute i landet sitter säkert många ute vid badstränder och i stugor just nu. Även om vädret för tillfället känns perfekt och stabilt, så vet man aldrig när det vänder. Det är ändå Sverige vi bor i. Därför har vi slängt ihop en lista med det bästa på HBO Nordic just nu som kan vara användbar när regnet kommer, eller om du bara behöver varva ner för dig själv för en stund.

Chernobyl

I den fem delar långa miniserien Chernobyl får vi, inte helt otippat, följa en av historiens värsta katastrofer då kärnkraftverket havererade 1986. Under olyckan så offrade ett antal modiga män och kvinnor allt för att rädda Europa från förödelse. Serien har blivit en av de mest uppmärksammade under året och är ett måste för serieälskaren.

Euphoria

Euphoria följer en grupp av gymnasieelever som försöker navigera genom livet och alla dess hinder. Ungdomar som strävar efter att hitta sånt som gör livet meningsfullt. Kortfattat så blir det en mix av allt från sex, vänskap, droger och sociala medier.

The Handmaid’s Tale

Nyligen hade tredje säsongen av den populära Handmaid’s Tale premiär. I den nya säsongen vankas det uppror och ett slut på underkastelsen som råder. Vi får se June (Elisabeth Moss) trappa upp sitt motstånd mot den förtryckande regimen Gilead och det verkar inte vara omöjligt att även Serena byter sida. Nu är det väl revolution på gång? Det känns som väntan börjar bli lång.

Big Little Lies

Den hyllade Big Little Lies återvände nyligen för en andra säsong. Där får vi se hur Mary Louise oroar sig för sina barnbarn efter deras fars bortgång och beslutar sig för att ta sig till Monterey för att hitta svar på sina frågor. Men frågan är: kommer den mörka hemligheten som ”Monterey five” bär på att fortsätta vara en hemlighet, eller kommer sanningen sippra ut till sist?

Veep

Selina Meyer var en karismatisk ledare på väg upp – och sedan blev hon vicepresident. I ”Veep” får vi följa Meyers stormiga liv där hon släcker politiska bränder, jonglerar det offentliga livet med det privata och försvarar presidentens intressen. Sitt dysfunktionella förhållande med högsta chefen måste hon också försöka förbättra.

Billions

I Billions kastas vi in i kampen mellan två av New Yorks giganter – i ena ringhörnan har vi den skoningslösa åklagaren Chuck Rhoades (Paul Giamatti), och i andra ringhörnan har vi hedgefond-kungen Bobby Axelrod (Damian Lewis). Båda tävlar om att vinna över den andra och bli stadens kung.

Letar du efter något helt annat? Ingen fara. I vår streamingguide hittar du allt du kan behöva i serie, film och dokumentärväg.