10 bästa gråtfilmerna – här streamar du dem

Man, kvinna, gammal, ung. Det spelar egentligen ingen roll vem du är eller hur du är som person. Något nästan alla delar med varandra är att vi gråter. Vissa gråter ofta, andra väldigt sällan. Vissa gråter öppet, andra i hemlighet. Men oavsett så skadar det aldrig att lätta lite på trycket – och för vissa som har svårt att gråta kan en bra gråtfilm vara en bra katalysator. Här har vi listat ett par bra gråtfilmer som ni kan streama när ni vill!

The Fault in Our Stars

Hazel och Gus. Två ungdomar som träffas och blir kära. Det skulle kunna vara en klassisk kärlekshistoria. Men det är det inte – för de två ungdomarna träffas i kyrkans stödgrupp för cancersjuka. Men trots en brant uppförsbacke i livet så finns en livsgnista så stark att den tar paret ut på en oförglömlig resa.

Broarna i Madison Country

När deras mamma dör, upptäcker hennes barn att hon 1965 hade en fyradagars, livsomvälvande, romans med en fotograf med uppdrag att dokumentera broarna i deras hembygd. Ett fantastiskt fint drama med två legender: Clint Eastwood och Meryl Streep.

Titanic

Ja, det är en film som de flesta förmodligen redan sett, men som också kan ses hur många gånger som helst. Titanic – historien om katastrofen då det osänkbara skeppet sjönk i Nordatlanten och drygt 1500 personer gick bort. Vi får se hur den fattiga, unga mannen Jack möter överklasskvinnan Rose och en obrytbar kärlek uppstår.

Room

Den femårige Jack (Jacob Tremblay) lever tillsammans med sin mamma (Brie Larson) inlåsta av en man i ett fönsterlöst skjul. Jack föddes i skjulet, så han har aldrig varit utanför deras lilla rum där de lever. Mamma och Jack försöker leva ett så vanligt liv som möjligt, men ju äldre Jack blir desto mer växer hans längtan efter frihet.

Forrest Gump

Odödlig klassiker från 1994. Vi får följa den mindre intelligenta men väldigt godhjärtade Forrest Gump (Tom Hanks) liv under tre decennier. Även om hans IQ inte är särskilt högt så kompenserar han det med ett stort hjärta. Han lyckas med att bli krigshjälte i Vietnam, toppidrottare och affärsman.

Armageddon

När rapporter om att en asteroid lika stor som Texas färdas i riktning mot jorden i en hastighet av 35000 km/h så rekryterar NASA ett gäng oljeborrare för att förhindra en katastrof. På 12 dagar ska Harry S. Stamper (Bruce Willis) och hans kollegor tränas till att bli astronauter för att rädda mänskligheten.

Hachiko

Filmen Hachiko är baserad på den sanna historien om den japanska hund som upphittas av en universitetsprofessor vid en tågperrong i mitten av 1920-talet. Mannen och hunden bildar starka vänskapsband under sin tid tillsammans. Lojalitetsband så starka att inte ens döden kan bryta dem. Gillar man hundar så är det här filmen för dig.

Me and Earl and the dying girl

Filmen handlar om den cancersjuka 15-åringen Rachel (Olivia Cooke). Den jämngamla klasskompisen Greg (Thomas Mann) har ingen direkt relation till Rachel, men blir efter cancerbeskedet tvingad att bli vän med henne av sina föräldrar. Gråtgaranti.

Döda poeters sällskap

Året är 1959 och på en privatskola så gör engelskaprofessorn John Keating (Robin Williams) entré. Med ett passionerat undervisningssätt och inspirerande inställning till livet så får han sina elever att inse att de måste leva livet fullt ut. Han använder det numera utslitna uttrycket ”Carpe Diem”, dvs. ”Fånga dagen”. Hans uppmaning kommer förändra deras liv för alltid.

Dagboken

Vi får följa med i historien om ett ungt, förälskat par under 1940-talet, som återförenats efter år från varandra under andra världskriget. Men att föras samman igen efter tid ifrån varandra och två så olika liv är inte det lättaste. En klassiker med Ryan Gosling och Rachel McAdams i huvudrollerna.

Letar ni efter något helt annat? Då är det bara att dyka in i vår playguide, för där hittar ni både filmer och serier i massor!