Bästa serierna att sträckkolla

Vårt sätt att konsumera media har senaste åren förändrats totalt. För många har serier länge varit något man ser ett avsnitt per vecka när det sänds på TV, men nu är det snarare något man kollar under en mycket kortare tidsperiod. Det är inte helt ovanligt att se en hel säsong under några dagar. Att sträckkolla serier är inte längre något som enbart serienördar gör helt enkelt. Vi på tv.nu älskar att sträckkolla, så här får ni en lista på ett par serier vi tycker passar bra! Du hittar nedan nämnda serier och många fler i vår playguide.

Rick and Morty

I den här animerade komediserien för den lite äldre publiken får vi följa den galna, alkoholiserade och gränslösa vetenskapsmannen Rick och hans 14-åriga barnbarn Morty. Deras osannolika äventyr, som ibland sträcker sig långt utanför både vårt solsystem och vårt universum. Du kan streama alla tre säsonger av Rick & MortyNetflix.

Falsk Identitet

Agenten ”Malotru” återvänder till Paris efter ett 6 år långt undercover-uppdrag i Damaskus, Syrien. Väl hemma i Paris så inser han snart att det inte är så enkelt att klippa alla band till människorna han umgicks med i sitt dubbelliv. Till slut blir det svårt att avgöra vad som är vad, och vem han egentligen är.  Du kan se tre säsonger av Falsk IdentitetSVT Play.

 

Sons of Anarchy

Sons of Anarchy är en kriminell motorcykelklubb i staden Charming i Kalifornien. Jackson ’Jax’ Teller (Charlie Hunnam) är uppvuxen i klubben men det ökande våldet gör att han börjar ifrågasätta både klubben och sig själv.

Broadchurch

I den fiktiva, brittiska kuststaden Broadchurch hittas en dag en ung pojke död på stranden. Snabbt inser polisen att ett mord har begåtts, men i ett samhälle där alla känner alla vågar ingen tro att det kan vara möjligt. Två udda polisutredare går ihop för att lösa det fruktansvärda mysterium som plågar den lilla byn.

Game of Thrones

Den här serien behöver väl ingen större presentation. Men får er som missat: i Game of Thrones får vi följa nio familjer när de krigar mot varandra, ljuger och bokstavligt talat går över lik för att ta makten över Westeros. Det enda som betyder något är att sitta på tronen. Om något år har seriens sista säsong premiär, så passa på att sträckkolla de sju föregående säsongernaHBO Nordic nu så att du är förberedd.

Sex and the City

Den klassiska serien kvalar in på vår lista över serier som är bra och långa nog. Många har säkert sett den, men det skadar ju inte att se en serie två gånger. I Sex and the City får vi följa en kvartett kvinnor i 90-talets New York. Om du inte fyllt din personliga kvot av skvaller, sex och vänskap så har du din chans här.

Dexter

I Dexter följer vi huvudpersonen Dexter Morgan (Michael C. Hall) – en seriemördare som bara ger sig på andra mördare. Inte nog med att han skipar rättvisa på sitt eget sätt: han jobbar även som som blodstänkspecialist inom Florida-polisens mordrotel, vilket innebär att han gång på gång riskerar att bli avslöjad. Är du ute efter 3.5 dagar av nervositet och spänning? Då är det här serien du bör kolla på.

Luther

Det finns förmodligen inte en enda roll som Idris Elba inte gör bra, men hans insatser i crime/drama-serien Luther är fantastiska. Där spelar han en polis som är både socialt tillsluten och okonventionell i sina arbetsmetoder – metoder som även drar ned honom i skiten och orsakar problem gång på gång.

 

Är det någon serie du tycker vi borde haft med på listan? Tipsa oss gärna i kommentarsfältet nedanför. Och precis som vanligt så hittar du tusentals andra filmer och serier i vår playguide.