Bästa serierna på SVT Play just nu – våra favoriter

I dagens läge finns det massvis av streamingtjänster där ute och utbudet av serier är gigantiskt. Många kan nog känna igen sig i att sitta och scrolla, letandes efter något att kolla allt för länge. För att bespara er både tid och energi har vi på tv.nu samlat våra favoriter just nu – på SVT Play. Det blir ungdomskärlek, franska spioner och norska dekadenta finanshajar.

Ett fall för Vera

Ett fall för Vera SVT Play

Den rättframma kriminalkommissarien Vera Stanhope har stort mod och är besatt av sitt jobb. Tillsammans med sin unge assistent Joe Ashworth utreder de mord i Northumberland County. I rollerna ser vi bland annat Brenda Blethyn och Jon Morrison.

SE DEN HÄR

Falsk identitet

Falsk Identitet SVT Play

Agenten ”Malotru” (Mathieu Kassovitz) återvänder till Paris efter ett 6 år långt undercover-uppdrag i Damaskus, Syrien. Väl hemma i Paris så inser han snart att det inte är så enkelt att klippa alla band till människorna han umgicks med i sitt dubbelliv.

SE DEN HÄR

McLeods döttrar

McLeods Döttrar SVT Play

I början av 2000-talet hade den hyllade australiensiska dramaserien McLeods döttrar premiär. Serien tar oss på på en tripp till södra Australien där vi får följa systrarna Tess och Claire McLeod som återförenas efter sin fars död. I arv fick de pappans stora bondgård – tillsammans kämpar de för att få allt att fungera. Det visar sig att det inte är det enklaste eftersom närmsta stad är 18 mil bort. Nu finns säsong 1 till 3 att se på SVT Play.

SE DEN HÄR

Exit

Exit SVT Play

Norge har producerat ett par riktiga succéserier senaste åren, senast i raden har vi Exit. Där får vi följa ett gäng medelålders män som har pengar, karriär och familj. Men de har tråkigt. En chockerande serie från Oslos finansvärld som sägs vara baserade på sanna historier därifrån. Det är en brutal skildring av en värld som vi sällan får inblick i: pengar i överflöd, drogmissbruk, prostituerade, alkohol och övergrepp. Det vill säga ett fullkomligt mörker.

SE DEN HÄR

Kalifat

Kalifat SVT Play

Dramat Kalifat lyfter tunga ämnen som extremistiska rörelsernas dragningskraft, vilket snabbt ledde till att Kalifat blev en av förra årets mest omtalade serier. Där följer vi fem unga kvinnors öden flätas samman i en skakande historia om religiös fundamentalism som förför och förgör. Det är omöjligt att lämnas oberörd. I serien ser vi bland annat rollerna porträtteras av Gizem Erdogan och Aliette Opheim.

SE DEN HÄR

Normala människor

Normala människor

Connell och Marianne växer upp i samma småstad, medan Connell är den populära killen och Marianne den märkliga enstöringen. De träffas, ligger och gör slut. Så fortsätter det hela vägen till universitetet i Dublin, men där kastas rollerna plötsligt om. En fin och gripande kärlekshistoria med två normala människor, precis som titeln antyder.

SE DEN HÄR

Shetland

Shetland

Kriminalkommisarien Jimmy Perez har i uppdrag att lösa de mordgåtor som dyker upp på öarna mellan Atlanten och Nordsjön. En serie i klassisk brittisk krim-manér, perfekt för den som är ute efter spänning och oväntade vändningar. Baserad på den prisbelönade deckarförfattaren Ann Cleeves böcker.

SE DEN HÄR