Ensam i vildmarken – 6 filmer med naturen som enda vän

Storstadsliv, jobbstress, livspussel och räkningar att betala. Många av oss drömmer någon gång ibland om att lämna allt det där bakom oss. Bara ge oss ut i naturen, vandra mot horisonten och inte blicka bakåt. Längtan efter frihet har alltid lockat människan bortåt. Det finns många bra filmer på tema Ensam i vildmarken, men vi har samlat 6 av våra favoriter.

Into the Wild

Dramat Into the Wild från 2007 är baserat på den sanna historien om Cristopher McCandless. En man som bestämmer sig för att göra sig av med allt han äger, inklusive alla pengar, och sedan ge sig ut i Alaskas vildmark helt ensam. I rollerna ser vi bland annat Emile Hirsch och Marcia Gay Harden.

TILL FILMEN

Wild

Efter sin mammas plötsliga död blir Cheryls liv för evigt förändrat. Hon lever ett destruktivt liv, men fattar till sist ett drastiskt beslut att ensam ge sig ut på en flera veckor lång vandring längs Pacific Crest Trail för att finna sig själv.

TILL FILMEN

Tracks

Dramat Tracks är baserad på Robyn Davidson memoarer. I filmen får vi Robyn som ung, när hon som äventyrare vandrade 270 mil genom den ändlösa australiska öknen med två dromedarer och en hund för att ta ett dopp i Indiska oceanen. I rollen som Robyn ser vi Mia Wasikowska, som vi känner igen från Lawless.

TILL FILMEN

127 hours 

Under ett ensamäventyr mitt ute i Utahs ödemarker så råkar Aron Ralston (James Franco) ut för en olycka. Hans arm fastnar mitt emellan två stenblock, vilket gör att han sitter fastkilad, helt ensam och utan chans att kontakta någon för hjälp. Han svävar mellan uppgivenhet och hopp om vartannat och begrundar sin tid vid liv. Han ställs inför två val: göra en obeskrivlig uppoffring eller dö.

TILL FILMEN

Arctic

Som ensam överlevare efter en flygkrasch blir Overgård fast i Arktis. Där tvingas han göra allt för att hålla sig vid liv i över ett års tid, men när varje dag mestadels består av pimpelfiske och snöskottning tvingas han till ett val: stanna kvar i sitt lägers relativa säkerhet eller att gå den livsfarliga vandringen för att överleva. I huvudrollen i detta amerikansk-isländska drama hittar vi Mads Mikkelsen och Maria Smaradottir.

TILL FILMEN

Grizzly man

Timothy Treadwell ville bli björnarnas bästa vän och beskyddare, det är i alla fall vad han själv påstår. Under tretton somrar åkte han därför ut i vildmarken mitt ute i Alaska för att leva bland björnarna, vilket till slut resulterade i hans egen död. Dokumentären bygger på Timothys efterlämnade videoinspelningar från sin tid bland björnarna.

TILL DOKUMENTÄREN

Letar ni efter något helt annat så kan ni besöka vår premiärkalender – där hittar ni de allra hetaste nyheterna just nu. Dessutom finns det tusentals andra filmer och serier i vår streamingguide som ni hittar här.