Feel good-filmer – här streamar du våra favoriter

Många är just nu på sommarsemester: i en stuga ute på landet, på solsemester i Grekland eller kanske ute i någon skärgård med segelbåten. Men alla är inte lika lyckligt lottade; vissa sitter inne på ett mörkt och lite för kallt kontor och jobbar för fullt. Vi vet att det inte alltid är det roligaste, därför vill vi få er på bra humör. Så varsågoda – här får ni våra feel good-favoriter, som ni kan streama när ni vill via vår streamingguide.

La La Land

När La La Land kom 2016 så blev det en totalsuccé – den kammade den hem en handfull priser på Oscarsgalan och hyllades världen över. Emma Stone och Ryan Gosling möts här i en musikalisk kärlekshistoria, där jazzpianisten Sebastian faller för skådisen Emma, som båda kämpar med sina karriärer.

En oväntad vänskap

Driss, förortskillen med en strulig uppväxt, kommer ut från fängelset. Han letar efter jobb och blir till slut anställd som personlig assistent till den förlamade  Philippe – en välbärgad, bitter herre. På förhand verkar duon inte ha mycket gemensamt över huvud taget, men Driss har en livsglädje som smittar av sig på Philippe. En oväntad vänskap kan du streama på Netflix!


Moonrise Kingdom

I denna Wes Anderson-succé får vi följa två 12-åringar som förälskar sig i varandra och ingår en hemlig pakt: de ska rymma och bosätta sig ute i vildmarken ute på en ö. En skallgångskedja sätts in för att hitta de försvunna ungdomarna, samtidigt bryter en vild storm ut.

Chef

När den kända L.A-kocken Carl Casper (Jon Favreau) får sparken från jobbet som kökschef på en lyxrestaurang köper han en gammal food truck som han fixar i ordning. Sedan ger han sig ut på vägarna tillsammans med sin son, som han tidigare försummat på grund av sitt tidskrävande jobb. Tillsammans lyckas de pussla ihop ett trasigt förhållande och ett trasigt självförtroende.

About Time är en riktigt härlig romantisk film som ni inte får missa. Den något tafatta huvudkaraktären Tim träffar sitt livs kärlek. Men just på grund av hans taffliga sätt så går allting går inte som planerat. Då visar det sig att hans pappa bär på en hemlighet – han kan röra sig bakåt i tiden, vilket visar sig vara en gåva männen i hans släkt ärvt generation efter generation. Detta öppnar förstås upp nya möjligheter för Tim, som direkt börjar utforska sin gåva.

The Secret Life of Walter Mitty

I den här varma komedin får vi följa den dagdrömmande Walter Mitty, som spelas av Ben Stiller. En man med ett rikt inre liv som en dag bestämmer sig för att förverkliga sina drömmar. När han riskerar att förlora sitt jobb ger han sig ut på en resa tvärs över världen. En inspirerande film som passar perfekt när man är lite nere.

Love Actually

Love actually är en riktig klassiker och en film många gärna ser om och om igen. I filmen får vi se tio separata romantiska historier vävas samman i ett kärlekscrescendo. Om du vill ha en lättsam feel good-film så är det svårt att hitta filmer som passar bättre än den här.

Hoppas någon av filmerna kan lätta upp er dag! Annars så är det bara att besöka vår playguide, där hittar ni tusentals filmer, serier och dokumentärer – så det finns garanterat något för alla!