Filmer för kalla vinterkvällar

I vanlig ordning passerade hösten förbi i en blinkning. Vi befinner oss redan en bit in i december och nu ligger temperaturen och guppar vid nollstrecket, och i ärlighetens namn är det inte så att man längtar efter att gå utomhus alltid. Därför levererar vi nu en lista på filmer som ni kan streama när ni vill för att göra de mörka vinterkvällarna överkomliga. Ni hittar samtliga filmer i vår playguide, precis som vanligt.

Hunt for the Wilderpeople

Storstadspojken Ricky får en nystart hos en fosterfamilj på den nyzeeländska landsbygden. Men när en tragedi nästan tvingar Ricky att flytta till ett annat hem, ger han sig ut i vildmarken tillsammans med sin fosterfarbror. På flykt från ungdomsvård och polis så gör den udda duon allt för att hålla sig undan långt ute i den nyzeeländska naturen.

50 first dates

Henry Roth har alltid varit rädd för att binda sig, men när han träffar Lucy så förändras allt. Han är övertygad om att han har hittat sitt livs kärlek, men det finns bara en hake: hon lider av extremt kort närminne, vilket innebär att han måste få henne att bli kär i honom – varje dag, om och om igen.

Mamma Mia!

Donna bor tillsammans med sin dotter Sophie på en liten grekisk ö och driver en taverna. När Sophies giftemål närmar sig vill hon att hennes pappa ska leda henne upp för kyrkgången. Problemet är bara att hon inte vet vem han är. Enligt sin mammas gamla dagbok finns det tre möjliga pappor – därför bjuder hon helt enkelt in alla tre till bröllopet för att helgardera sig.

Captain Fantastic

Ben (Viggo Mortensen) har skapat ett paradis för sig och sina sex barn i nordvästra USA:s djupa skogar. Där uppfostrar han dem till att bli starka, bildade och självständiga individer. Men en plötslig händelse tvingar den udda familjen att lämna sitt trygga hem och återvända till civilisationen. Där måste Ben försvara det sätt han valt att leva med sina barn inför både sig själv, barnen och omgivningen.

Upp 

Efter ett pärlband av missförstånd och slumpmässiga händelser, så hamnar den 78-åriga Carl Fredricksen och den åttaåriga Russell på ett storslaget äventyr. En oväntad vänskap växer fram när det omaka paret tar sig fram genom världen och möter allt från bovar till sällsynta djungeldjur.

Eat, pray, love

Liz och hennes man kämpar med att bli gravida. Liz inser till slut att hennes liv måste ta en ny vändning, så hon skiljer sig från sin man och ger sig ut på en världsomspännande resa.

Chef

När den kända L.A-kocken Carl Casper (Jon Favreau) får sparken från jobbet som kökschef på en lyxrestaurang köper han en gammal food truck som han fixar i ordning. Sedan ger han sig ut på vägarna tillsammans med sin son, som han tidigare försummat på grund av sitt tidskrävande jobb. Tillsammans lyckas de pussla ihop ett trasigt förhållande och ett trasigt självförtroende.

The Secret Life of Walter Mitty

I den här varma komedin får vi följa den dagdrömmande Walter Mitty, som spelas av Ben Stiller. En man med ett rikt inre liv som en dag bestämmer sig för att förverkliga sina drömmar. När han riskerar att förlora sitt jobb ger han sig ut på en resa tvärs över världen. En inspirerande film som passar perfekt när man är lite nere.