Här ser du nya avsnittet av ”Outlander” – två dagar före premiären

På måndag är det världspremiär för femte säsongen av det historiska dramat Outlander. Men nu står det klart att du redan på lördag kan se det första avsnittet – före alla andra. 

I Outlander får vi följa Claire, en krigssköterska som mitt under brinnande krig, mitten av 1940-tal, gör allt för att ta hand om skadade soldater. När hon och hennes blivande make beger sig till den lilla skotska byn Inverness på sin smekmånad så förändras allt. Claire förs plötsligt bakåt i tiden och hamnar i år 1743. Hon inser att hon måste göra allt för att överleva, vilket leder till svåra val och ett kluvet hjärta. En blandning av romantik, konflikter och spännande intriger med andra ord.

I den femte säsongen av Outlander fortsätter Claire och Jamies kamp för att skydda dem de älskar. Att etablera sig i Amerika under en period som kantas av politisk omvälvning visar sig inte vara det lättaste.

Säsongen har planerad premiär den 17 februari. Men nu meddelar Viaplay att de kommer bjuda på en present för sina tittare och ordna så att man får möjligheten att streama det första avsnittet redan på lördag den 15 februari, två dagar före alla andra.

Vill ni utforska mer av Viaplays utbud så kan ni göra det via vår streamingguide här.