HBO spelar in ny Game of Thrones-serie redan nu

Vi har knappt hunnit hämta andan efter sista avsnittet av Game of Thrones, men redan nu kommer det rapporter om att HBO är igång med inspelningarna av en ny Game of Thrones-prequel.

Game of Thrones allra sista avsnitt delade tittaren i två läger: vissa som tyckte det var bra, medan andra var missnöjda – oavsett så är det nog många som ändå kommer sakna serien. Tur är det väl då att det kommer rapporter om att inspelningen av pilotavsnittet till en ny serie redan har påbörjats, dessutom på klassisk mark. Enligt lokalmedia i Belfast, Irland så har HBO filmat i området senaste tiden. Det var i samma område som bland annat The Red Wedding och det episka The Battle of the Bastards filmades.

Den nya serien kommer vara en så kallad prequel, vilket innebär att den kommer utspela sig innan handlingarna i originalserien. I det här fallet tusentals år innan den serie vi nu fått följa. HBO har tidigare berättat att serien kommer ha utgångspunkt i något som beskrivs som ”Age of Heroes”, alltså hjältarnas tidsålder. Där får vi inblick i allt från White Walkers ursprung, Westeros skräckinjagande förflutna och vägen från hjältarnas tidsålder till den mörka, våldsamma värld som vi känner igen från originalserien.

Det sägs också att storstjärnan Naomi Watts kommer spela en av huvudrollerna, där karaktären sägs vara en karismatisk kvinna ur överklassen som döljer en mörk hemlighet. Dessutom får vi bland annat se Jamie Campbell BowerNaomi Ackie och Miranda Richardson.

I nuläget är det alltså enbart pilotavsnittet som spelas in. Skulle allt gå enligt planerna så lär det bli beställning på en full säsong inom en relativt snar framtid. I så fall skulle vi kunna få se den nya serien runt våren 2021 – så håll tummarna.