Inspelningarna till Matrix 4 är igång

När Matrix hade premiär 1999 så gjorde den banbrytande sci fi-filmen succé – nu är inspelningarna för en fjärde film igång.

Förra året kom uppgifter om att den fjärde filmen var på gång och att Lana Wachowski, som skapade originalfilmerna tillsammans med sin syster Lilly, skulle återvända som regissör och för att skriva manus tillsammans med Aleksander Hemon.

”Många av de idéer om vår verklighet som Lilly och jag utforskade för 20 år sedan är än mer relevanta idag. Jag är glad över att ha de här karaktärerna tillbaks i mitt liv och tacksam för att få ytterligare en chans att jobba med mina fantastiska vänner” berättade Lana i tidigare intervju.

I huvudrollen kommer vi återigen få se Keanu Reeves som den kultförklarade Neo. Men det blir ett par nya ansikten, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris och Jonathan Groff.

Nu börjar det spridas filmer och bilder från inspelningen av den fjärde filmen. I veckan lyckades ett fan filma delar av inspelningen i San Fransisco:

Filmens premiärdatum är satt till 21 maj 2021. Komiskt nog är den lagd på exakt samma datum som filmen John Wick 4, med Keanu Reeves i huvudrollen, går ut på bio.

Fram tills dess hittar ni samtliga Matrix-filmer i vår streamingguide här.