Jägarna får en ny säsong

Nu är inspelningarna äntligen igång för andra säsongen av C More och TV4;s publiksuccé Jägarna. Denna gång får Rolf Lassgård sällskap av bland andra Simon J Berger och Lena Endre. Serien kommer att ha premiär på C More och TV4 under 2021.

Under hösten 2018 hade Jägarna premiär som originalserie på C More och TV4. Det var en helt nyskriven historia som bygger på filmerna om polisen Erik Bäckström. Serien visade sig bli en av C Mores mest framgångsrika premiärer någonsin. I den andra säsongen av Jägarna så får vi återigen följa Erik Bäckström (Rolf Lassgård), som funnit sig tillrätta i tillvaron när ett gammalt fall gör sig påmint.

Simon J Berger spelar Joar Särn, en brottsling som dömdes för mord 15 år tidigare. Joar hävdar sin oskuld och Erik måste ifrågasätta sitt agerande, kanske har han begått ett ödesdigert misstag. Gamla sår rivs upp och Erik har inget annat val än att återvända till den lilla byn i Norrbotten för att söka sanningen på nytt.

– Jag är väldigt glad över att göra rollen som Särn. Det är en mångfacetterad karaktär som låter mig måla med de starka färgerna, precis som jag gillar. Dessutom kontrasterar den rätt bra med andra roller jag har gjort den sista tiden, och det är en stor bonus! Materialet, manuset, är också väldigt välskrivet, och det är nästan det viktigaste. Jag har länge velat jobba med Jens Jonsson, så jag är mycket glad att äntligen få tillfälle till det. Och så är det så klart kul att vara med i fortsättningen på den första Jägarna-filmen, som gjorde stort intryck även på mig när den kom, säger Simon J Berger.

Lena Endre ansluter även till Jägarnas ensemble som åklagare Thompson.

– Det är så fantastiskt att få vara igång och jobba igen och att vara i Älvsbyn med Rolf och hela gänget. Det känns verkligen underbart! Att bli en del av Jägarna känns förstås speciellt – jag är ju själv norrlänning och att vara uppe och spela in här känns verkligen som att åka hemåt igen, säger Lena Endre.

Har du missat den första säsongen av Jägarna? Vi guidar dig rätt! Klicka dig vidare här för att se vart den finns att streama.