Komedin ”Borat” får uppföljare – inspelad i hemlighet

Sacha Baron Cohens kultförklarade komedi Borat gjorde stor succé 2006 – nu står det klart att en uppföljare är på gång.

Borat, som är en satirisk fiktiv dokumentär, följer den kazakiska TV-journalisten Borat Sagdijev som är på besök i USA för att göra en dokumentär om landet. Filmen är extremt nyckfull och svämmar över av pranks: ena stunden köper Borat en svartbjörn för att kunna skydda sig, den andra försöker han gifta sig med Pamela Anderson. Det som är speciellt med filmen är att det mesta som skedde var improviserat, spontant och enbart en liten del av produktionen visste vad som försiggick.

Länge har det sett ut som att Borat inte skulle få någon uppföljare, men 14 år senare verkar det däremot bli en realitet. För under senaste halvåret har det cirkulerat rykten i sociala medier om att Sacha Baron Cohen har skymtats i flera delar av USA i Borat-utstyrsel. Enligt rapporter till den amerikanska siten The Film Stage ska Donald Trump, Jeffrey Epstein och Coronaviruset på något sätt vara en del av den kommande filmen. Men allt ska ha spelats in under stort hemlighetsmakeri.

Borat drog in över 260 miljoner dollar i intäkter, vann en Golden Globe och blev även nominerad till en Oscar. Frågan är om uppföljaren kommer vara lika framgångsrik? Förhoppningsvis behöver vi inte vänta allt för länge för att få svaret.

Vill ni se filmen från 2006 kan ni göra det här.