Kommande ”Sagan om Ringen”-serien får en andra säsong

Amazon Prime storsatsning på ”Sagan om Ringen”-serien fortsätter. Redan innan första säsongen har börjat spelas in så drar även planeringen inför den andra igång.

2017 valde Amazon Prime att genomföra en jätteaffär då man valde att köpa rättigheterna till ”Sagan om Ringen”-serien för runt 250 miljoner dollar. I denna deal så medföljde kravet att företaget var tvungna att skapa minst fem säsonger av serien för att få behålla rättigheterna, vilket beräknas kosta runt rekordhöga 1 miljard dollar att producera. Även om seriens första säsong inte ens börjat spelas in än, så har Amazon Prime redan lagt en beställning på den andra, rapporterar Deadline.

Planen är att spela in de två första avsnitten ur första säsongen, för att sedan ta en halvårslång paus för att samla manusförfattare som ska skriva andra säsongen på en gång. På så sätt kan man få en bra överblick över ifall det är möjligt att spela in första och andra säsongen samtidigt.

Det är ännu inte officiellt hur seriens handling kommer se ut, men precis som filmerna så kommer den spelas in i klassiska omgivningar på Nya Zeeland. Ryktena gör gällande att historien kommer utspela sig långt före handlingen i ”Sagan om Ringen”-filmerna. Även om ingenting är bekräftat än så pekar mycket på att Will Poulter, Markella Kavenagh och Joseph Mawle kommer få varsin roll i serien.