Kronprinsessans födelsedag – 5 kungliga draman att streama

Idag är det kronprinsessan Victorias födelsedag. 43 hela år har hon hunnit bli – det vill vi fira med en lista på kungliga dramer ni kan streama. Det blir en hel del intriger, kärlek och kostymer vill vi lova.

Marie Antoinette

Marie Antoinette var en österrikisk prinsessa som blev Frankrikes drottning redan som tonåring. Hennes utsvävande leverne och smak för överdådig lyx gjorde att hon kom att bli en av de mest hatade personerna i Frankrike. I det här dramat från 2006 ser vi Marie Antoinette tolkas av Kirsten Dunst, som vi känner igen från filmer som Melancholia och The Virgin Suicides.

SE DEN HÄR

The King’s Speech

Albert, av familjen kallad Bertie, blir hastigt kung George VI av Storbritannien. Men med svår stamning och dålig hälsa så ifrågasätts hans lämplighet som monark. Men när han träffar den australiensiska talpedagogen förändras allt.

SE DEN HÄR

The Crown

The Crown har seglat upp och blivit en av de största succéerna på Netflix. Ett detaljerat och välregisserat kostymdrama där vi får följa den unga Drottning Elizabeth i hennes hektiska och högst unika liv. Det är förstås väldigt svårt att relatera till det liv som monarkins företrädare lever, men genom att kolla på The Crown får man i alla fall en liten, liten inblick i hur det kan vara.

SE DEN HÄR

The Young Victoria

Dramatisering av drottning Victoria av Storbritanniens tidiga år, hennes första möte med prins Albert, deras kärlek och hennes tillträde till tronen. I rollerna ser vi Emily Blunt, som ni känner igen från filmer som t.ex. Sicario, samt Rupert Friend som varit med i spionserien Homeland bland mycket annat.

SE DEN HÄR

A Royal Affair

Den sanna berättelsen om kärlekstriangeln mellan den allt mer vanvettige danske kungen Christian VII, hovläkaren Struensee, som är en man av upplysning och idealism, och den unga men viljestarka drottningen Caroline Mathilda, som här spelas av den svenska skådespelaren Alicia Vikander.

SE DEN HÄR

Håll dig uppdaterad med Premiärkalendern i sommar

Just nu landar en massa härliga streamingnyheter hos oss från streamingtjänsterna. Vill du hålla dig uppdaterad på alla premiärer? Då måste du spana in vår Premiärkalender här.