Nyheter på HBO Nordic i maj

Maj är äntligen här. En favoritmånad för många, vilket inte är svårt att förstå med tanke på vädret. Men det är inte bara vädret man har att se fram emot kommande veckor, utan även en hel drös med fina nyheter på HBO Nordic. Vi har listat det vi ser fram emot mest.

Betty | premiär: 2 maj

Betty är inspirerad av den kritikerrosade filmen Skate Kitchen från 2018, skapad av Crystal Moselle. Serien handlar om en grupp unga kvinnor från Lower East Side i New York som försöker komma in i den mansdominerade skaterkulturvärlden.

Billions | säsong 5, premiär: 4 maj

I säsong 5 av Billions fortsätter tuppfajten mellan Bobby ”Axe” Axelrod (Damian Lewis) och Chuch Rhoades (Paul Giamatti) samtidigt som nya fiender dyker upp. Axe måste slåss mot sitt största hot Mike Prince (Corey Stoll) och Chuck går i närkamp med den formidabla distriktsåklagaren Mary Ann Gramm.

I Know This Much is True |  premiär: 11 maj

HBO-miniserie baserad på Wally Lambs prisbelönade och bästsäljande bok med samma namn. Mark Ruffalo gör huvudrollen som de identiska tvillingbröderna Dominick och Thomas Birdsey. I Know This Much Is True skildrar brödernas liv med början i deras nutid under tidigt 1990-tal, när bröderna närmar sig medelåldern och sedan i tillbakablickar genom Dominicks ögon till deras tonårstid och barndom.

Miracle Workers: Dark Ages | premiär: 14 maj

I Miracle Workers: Dark Ages reser vi tillbaka i tiden från tidigare säsong, då vi fick se guds undersåtar göra allt för att rädda jorden från undergång. Daniel Radcliffe, Steve Buscemi, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, Jon Bass och Lolly Adefope är nu i nya karaktärer i form av medeltida bybor som försöker hålla tågan uppe i en tid av extrema inkomstklyftor, usel hälsovård och allmän okunnighet.

The Great | premiär: 16 maj

I denna stilbrytande berättelse anländer den idealistiska, romantiska unga Katarina till Ryssland för ett arrangerat äktenskap med kejsaren Peter (Nicholas Hoult). Istället för kärlek och solsken finner hon en farlig, depraverad och bakåtsträvande värld som hon bestämmer sig för att förändra. Allt hon behöver göra är att döda sin man, vinna över kyrkan, slåss mot militären och få hovet på sin sida.