Påskfilmer för hela familjen

Påsken är här. Målade ägg, kyrkbesök eller ledighet: påsken kan firas på olika sätt. Men vi på tv.nu tycker man ska ta vara på den extra tid man har för att umgås med nära och kära. Vad är då bättre än att se film tillsammans? Här är ett gäng filmer ni kan streama tillsammans. Ni hittar samtliga filmer i vår playguide.

Hachiko – en vän för livet

Filmen Hachiko är baserad på den sanna historien om den japanska hund som upphittas av en universitetsprofessor vid en tågperrong i mitten av 1920-talet. Mannen och hunden bildar starka vänskapsband under sin tid tillsammans. Lojalitetsband så starka att inte ens döden kan bryta dem. Gillar man hundar så är det här filmen för dig.

Upp

En pensionerad ballongförsäljare fäster tusentals ballonger på sitt hus och flyger till Sydamerika. När han är på väg upptäcker han att han har en ung fripassagerare. Det visar sig att vänskap kan formas i de mest oväntade lägen.

Den oändliga historien

Bastian är mobbad, hans mamma har gått bort och pappan är deprimerad, nästintill katatonisk. När Bastian lägger händerna på boken Den oändliga historien så flyr han verkligheten och in i fantasins land: Fantásien – ett land fyllt av magiska varelser och hisnande äventyr.

Captain Fantastic

Ben (Viggo Mortensen) har skapat ett paradis för sig och sina sex barn i nordvästra USA:s djupa skogar. Där uppfostrar han dem till att bli starka, bildade och självständiga individer. Men en plötslig händelse tvingar den udda familjen att lämna sitt trygga hem och återvända till civilisationen. Där måste Ben försvara det sätt han valt att leva med sina barn inför både sig själv, barnen och omgivningen.

Indiana Jones – Jakten på den försvunna skatten

Äventyraren Indiana Jones får i uppdrag att finna den sägenomspunna arken, med resterna av stentavlorna med de tio budorden. Hitler har skickat sina hejdukar efter skatten och det blir en våldsam kapplöpning efter arken.

Vaiana

Vaiana lever ett till synes perfekt liv som dotter till hövdingen i en Polynesisk stam. Men när Vaianas ö drabbas av förödelse, så ger hon sig ut på en odyssé tillsammans med halvguden Maui för rädda sitt folk. På sitt äventyr möter de märkliga havsvidunder, dolda världar och uråldrig folktro.

Är det någon film du saknar i listan? Kommentera gärna nedan.