Dramafavoriterna du inte får missa

Vitsippor i skogen, hemvändande flyttfåglar eller premiär i fotbollsallsvenskan. Det finns förmodligen hur många olika typer av vårtecken som helst. Alla har sitt eget vårtecken som markerar att vintern är på väg att smälta ned, sjunka undan, sopas bort. Vårt säkraste vårtecken på tv.nu är helt klart alla bra serier som trillat in i vår streamingguide. Vi tipsar nedan om fem favoriter ni inte får missa.

Outlander, säsong 5

I Outlander får vi följa Claire, en krigssköterska som mitt under brinnande krig, mitten av 1940-tal, gör allt för att ta hand om skadade soldater. När hon och hennes blivande make beger sig till den lilla skotska byn Inverness på sin smekmånad så förändras allt. Claire förs plötsligt bakåt i tiden och hamnar i år 1743. Hon inser att hon måste göra allt för att överleva, vilket leder till svåra val och ett kluvet hjärta. En blandning av romantik, konflikter och spännande intriger med andra ord.

Den 15e februari släpptes äntligen femte säsongen av det historiska dramat. Ni hittar alla säsonger här (säsong 5 är exklusivt på Viaplay). I den femte säsongen av Outlander fortsätter Claire och Jamies kamp för att skydda dem de älskar. Att etablera sig i Amerika under en period som kantas av politisk omvälvning visar sig inte vara det lättaste.

Älska mig

Med Josephine Bornebusch som både regissör och som en av huvudrollerna i dramat Älska mig får vi se hur olika generationer hanterar återkommande teman i livet som kärlek, sorg, passion och relationer. Älska mig är många gånger humoristisk, men samtidigt är den också en sinnrik och fin tolkning av livet. Serien hittar ni här.

Box 21

Bildresultat för box21

I januari var det äntligen premiär för Box 21. Den första av totalt fyra serier som baseras på böcker av författarna Anders Roslund och Börje HellströmBox 21 berättar historien om Lidia och Alina, två unga tjejer från öst som drömmer om ett bättre liv. Flickorna luras till Sverige med löften om bättre jobb, en resa som slutar i sexslaveri och drömmar om hämnd på männen som stal deras liv ifrån dem. Ni hittar den här.

Vår tid är nu, säsong 3

För inte så längesen kom en ny säsong av den populära serien Vår tid är nu. I serien får vi följa Familjen Löwander som driver sedan decennier restaurang Djurgårdskällaren, en klassisk inrättning i Stockholm. Vi följer familjen och deras personal från krigsslutet 1945 och genom deras liv och ser dem utvecklas och förändras av den nya tiden. Här hittar ni alla säsonger och även den senaste.

Innan vi dör, säsong 2

Innan vi dör är en känsloladdad och oförutsägbar historia om starka familjeband och en brutal maktkamp i den undre världen.  I säsong två är polisen Hanna Svensson och hennes son Christian tillbaka – för att än en gång dras djupt in i en värld av kriminalitet och korruption. Innan fanns serien på SVT Play, men om du inte hunnit se de två säsongerna hittar ni den nu exklusivt här.

Vill du hålla koll på alla premiärer inom närmaste? Då måste du spana in vår Premiärkalender här.