Smygtitta på årets julkalender ”Storm på lugna gatan”

SVT:s julkalender har blivit ett givet inslag i det svenska julfirandet. Många känner förstås igen ”Mysteriet på Greveholm”, ”Kaspar i Nudådalen” och ”Teskedsgumman”. I år heter julkalendern ”Storm på lugna gatan” och blir den 59:e kalendern i ordningen.

”Storm på lugna gatan” handlar om familjen Storm som flyttar från storstaden till den mindre byn ”Järnkroken”. Där får vi följa med familjen i deras vardag och deras försök att delta i den årliga julkampen. Men att få grannarna att samarbeta visar sig vara svårare än tänkt. Dessutom dyker det upp en julsabotör som gör allt för att förstöra julkampen.

I rollerna ser vi bl.a. Cecilia Forss, Johan Rheborg och Maja Söderström. Den regisseras av Emma Bucht och manuset är skrivet av Adrian Boberg, Marja Nyberg och Lina Åström.

Som vanligt har julkalendern premiär den 1 december, som i år infaller på en lördag. Det innebär att det är en stund kvar innan vi får följa med i familjen Storms äventyr. Men misströsta icke – för redan nu kan ni få er en smygtitt på den kommande julkalendern.

Varsågoda – ta er en titt här!