Snart premiär för kriminaldramat ”Waco” på Paramount Network

Den 31 januari är det äntligen dags för det efterlängtade kriminaldramat ”Waco” att ha premiär på Paramount Networks. Serien, som är uppdelad i sex avsnitt, handlar om den kristna sekten Davidian Branch Davidian Seventh-Day Adventists som 1993 förskansade sig på en gård i Texas, USA. Det hela fick en tragisk utgång efter en 51 dagar lång belägring.

Serien är skapad av bröderna Drew Dowdle och John Erick Dowdle, som jobbat ihop förut med bl.a. As Above, So Below. I rollerna ser vi ett par välkända ansikten, däribland Taylor Kitsch som spelar sektledaren David Koresh, Andrea Riseborough spelar en av hans fruar och Michael Shannon ser vi som FBI-agenten Gary Noesner.

I februari 1993 riktades världens ögon mot Mount Carmel, ett litet religiöst samhälle precis utanför Waco, Texas. USA:s Federal Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms ledde en räd mot ledaren David Koresh och hans hängivna anhängare, kända som Davidianerna. Efter vad som blev den längsta eldstriden i USA:s rättsväsendes historia var fyra ATF-agenter och sex civila döda, och dussin fler skadade. Ett 51 dagar långt dödläge påföljde, under vilken världen höll andan.  

Paramount Network samlar det bästa av klassisk och ny underhållning med ett förstklassigt utbud. TV- kanalen är den givna destinationen för fängslande draman och serier, humor, crime, reality och stjärnspäckade filmer. Med en bred mix av innehåll från populära varumärken som MTV, Comedy Central, TV Land och Channel 5 skapas en komplett tittarupplevelse, skräddarsydd med ett internationellt innehåll.

Så se till att vara lediga torsdagen den 31 januari kl. 21.00. Då är det dags för första avsnittet av Waco! Fram tills dess hittar ni mycket annat bra i vår playguide – så tar er en titt!