Stjärnornas liv i film – 6 musikaliska biografier att streama

Musik är något som ständigt är närvarande i våra liv på ett eller annat sätt. Oavsett favoritgenre och smak så finns den alltid där för oss. Många klarar sig inte utan den hur som helst, därför har vi gjort en lista med musikaliska draman som man bör se. Det utlovas kärlek, dans, tårar och en hel del musik förstås.

Walk the Line

Musikern Johnny Cash träffar sångerskan June Carter under en turné. Eftersom Johnny redan är gift och har missbruksproblem lämnar June till slut turnén. När de flera år senare åker på turné tillsammans blossar känslorna mellan dem upp. Men Johnny är fortfarande gift och slåss med sitt drogmissbruk. En hyllad skildring med Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon i huvudrollerna.

TILL FILMEN

Bohemian Rhapsody

I Bohemian Rhapsody följer vi dels med i bandet Queens musikaliska resa, men även i frontmannens Freddie Mercurys liv. Ett liv som inte enbart bestod av framgångar, utan även ett personligt kaos som kantades av både drogmissbruk, identitetskriser och slutligen en obotlig sjukdom. Freddie Mercury spelas av Rami Malek som tidigare gjort huvudrollen i den kritikerrosade serien Mr. Robot.

TILL FILMEN

Känn ingen sorg

Håkan Hellströms karriär har sedan debuten 1999 fortsatt nå nya höjder. Inte nog med att han slagit publikrekordet på Ullevi flera gånger om, 2013 hade även filmen Känn ingen sorg premiär, som är baserad på hans liv och musik. I rollerna ser i bland annat Disa Östrand och Adam Lundgren.

TILL FILMEN

Rocketman

Rocketman från 2019 är berättelsen om legendaren Elton Johns liv, från de tidiga åren som underbarn vid Royal Academy of Music genom hans långa och betydande musikaliska samarbete med Bernie Taupin. I rollen som Elton John ser vi Taron Egerton, som vi bland annat känner igen från Kingsman-filmerna.

TILL FILMEN

Monica Z

Monica Zetterlund tillhör den svenska musikhistoriens absoluta toppskikt. I det här biografiska dramat får vi följa stjärnan under den period på 60-talet då hon gick från ensamstående mamma och telefonist i värmländska Hagfors till ett utsvävande liv i Stockholm och som Jazzsångerska i New York.  I rollen som Monica Zetterlund ser vi Edda Magnason.

TILL FILMEN

Judy

Året är 1969, och flickan som blev allas älskling i Trollkarlen från OZ är en dyrkad 46-årig artist med en rad filmsuccéer och fyra äktenskap i bagaget. Nu förbereder sig Judy för en rad utsålda konserter i London. Judy Garland gestaltas av den amerikanska skådespelaren Renée Zellweger, kanske mest känd för sin insats i Bridget Jones Dagbok.

TILL FILMEN