Superhjältar i film och serie – här streamar du dem

Superhjältar har haft en central roll i den moderna filmhistorien och popkulturen, och frågan är om genren inte är större nu än någonsin. Marvel växer så det knakar, DC Universe likaså. I veckans avsnitt av vår pod ”Världens bästa TV” så lyfter programledare Jenny Ågren fenomenet med superhjältar. Med sig som gäster har hon Effie Karabuda och Victor Linnér. Vi har slängt ihop en lista på de filmer och serier som nämns i veckans avsnitt! Samtliga filmer och serier finns att streama via vår streamingguide.

Spiderman

Peter Parker får övernaturliga krafter av ett spindelbett och använder dem för att bekämpa sin ärkefiende, Green Goblin och för att bringa ordning i storstaden. I huvudrollen ser vi Tobey Maguire som Spindelmannen och Kirsten Dunst som Mary Jane Watson.

Captain America – Civil war

Superhjältegänget Avangers är inblandade i en internationell händelse som leder till att många oskyldiga skadas. Därför ökar pressen utifrån på att man ska upprätta ett system där en styrelse ska kunna avgöra när Avangers behövs och inte. Detta splittrar dock gruppen, samtidigt som teamet ställs mot en ny fiende som måste besegras.

Black Panther

T’Challa återvänder till sitt hemland, det isolerade, högteknologiska afrikanska landet Wakanda, för att bli dess kung. Men när en gammal fiende dyker upp måste T’Challa, både som kung och Black Panther visa sin styrka. Han dras in i en konflikt som hotar inte bara Wakandas öde, utan hela världen. Filmen vann hela tre Oscarstatyetter, bland i kategorin ”Bästa film”, vilket innebär att det är den första superhjältefilmen som vinner en Oscar i den kategorin.

Wonder Woman

En stridspilot kraschar rakt in i paradiset Themyscira där krigarkvinnorna Amazonerna lever. Han räddas ur havet av Amazonernas prinsessa Diana, och för henne berättar han om det stora krig som pågår i världen. Hon bestämmer sig för att lämna sin trygghet för att ge sig ut i kriget för att stoppa hotet en gång för alla.

 The Dark Knight-trilogin

Cristopher Nolan tog sig i början av 2000-talet an en klassisk superhjälte, nämligen Batman. Det blev en serie på tre filmer: Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) och The Dark Knight Rises (2012). I rollerna ser vi bland annat Christian Bale och Michael Caine.

X-Men Origins: Wolverine

I X-men Origins: Wolverine, får vi precis som titeln antyder, en inblick i mutanten Wolverines livshistoria. Det är en berättelse om hans våldsamma förflutna, då han upptäcker att han kan fälla ut enorma benklor mellan fingrarna, samt hans komplexa förhållande till Victor Creed och det ödesdigra programmet Weapon X.

Marvel’s Jessica Jones

Efter ett tragiskt avslut på sin superhjältekarriär bestämmer sig Jessica Jones för att och öppnar en detektivbyrå i New York istället. Men trots sin fysiska styrka, kan hon inte undkomma sitt problematiska förflutna.

Dare devil

Den blinda advokaten Matt Murdock, som kommit över övermänskliga krafter, bekämpar brott som den maskerade hjälten Daredevil om natten och utövar sitt vanliga advokatyrke om dagen.

Marvel’s Iron Fist

Alla trodde att Danny Rand var död, men efter 15 år dyker han upp igen. Med hjälp av sin stenhårda näve tänker han nu fullborda sitt öde.

Punisher

En före detta marinkårssoldat på jakt efter hämnd mot de brottslingar som mördat hans familj hamnar mitt i en militärkonspiration.

Agents of S.H.I.E.L.D

Agent Phil Coulson sätter ihop en liten grupp specialagenter, särskilt utvalda ur den internationella brottsbekämparorganisationen S.H.I.E.L.D. Tillsammans har de i uppdrag att utreda nya underliga företeelser som dyker upp på jorden.