Våra favoriter på SVT Play just nu

I och med digitaliseringen och streamingens intåg har vårt sätt att konsumera film, serier och dokumentärer förändrats avsevärt senaste åren. Några som var relativt snabba att haka på det tåget var SVT, som lanserade SVT Play redan år 2006. Deras bibliotek är otroligt stort, vilket gör att det kan vara svårt att hitta det man letar efter. Därför listar vi nu våra favoriter på SVT Play just nu.

The Sinner (säsong 2)

I andra säsongen av The Sinner så återvänder poliskommissarie Harry Ambrose till staden där han växte upp då ett brutalt dubbelmord begås. En 13 årig pojke har till synes mördat sina föräldrar under närmast rituella former. Men sanningen är inte alltid så enkel som man kan tro. Frågan är om polisen lyckas lösa det komplexa fallet?

Louis Theroux: hjälp mig att dö

Louis Theroux har under många år valt att åka runt i världen för att möta människor som lever i samhällets utkanter, i periferin. Med sin lugna, ödmjuka men samtidigt uppriktiga intervjuteknik möter han i denna dokumentär människor i USA som på grund av olika omständigheter och sjukdomar valt att inom en snar framtid använda sig av aktiv dödshjälp. En känslosam skildring av livet, döden och vår syn på ensamhet.

Lerins Lärlingar

Den hyllade konstnären Lars Lerin testar på att under en period gå in i rollen som konstlärare i Karlstad. Där tar han in en grupp elever med olika former av funktionsnedsättningar. Till en början är det något avvaktande och blyg stämning, men allt eftersom blir eleverna och Lars Lerin väldigt nära vänner.

Babylon Berlin

Babylon Berlin utspelar sig i 1920-talets Tyskland. Poliskommissarien Gereon Rath förflyttas från Köln till Berlin, där han kastas in i den ena  efter den andra. Vad som från början är utredning av en olaglig pornografi-härva utvecklar sig snabbt till en ännu större konspiration som innefattar allt från infiltrerande kommunister, förrädare och revolution. En av Europas dyraste serieproduktion någonsin. Mycket sevärd.

Clinton och otrohetsskandalen

Här undersöks historien som ledde till anklagelserna mot den före detta amerikanska presidenten Bill Clinton. Aldrig tidigare visat material och exklusiva djupdykande intervjuer från de personer närmast skandalen.

Shetland (säsong 5)

Den här skotska kriminalserien är baserad på Ann Cleeves böcker om poliskommissarien Jimmy Perez som under hittills fem säsonger utreder olika mord som inträffar. Perfekt för den som älskar brittisk crime.

Morgan Freeman: Jakten på Gud

Nästan varje religion har en företrädare som ska ha valts ut av en gud. Muslimer har Muhammed, kristna har Jesus, judar har Abraham och Moses. Varför betyder de så mycket, och hur vägleder de människor i sin tro? Morgan Freeman ger sig ut på jakt efter de utvalda som är kvar på denna jord, som en pojke i en förort i Minnesota. Han fick ett brev från Dalai lama när han var två år gammal om att han är en buddhistisk lärare, som reinkarnerats i olika kroppar de senaste 500 åren.

Ni hittar, precis som vanligt, ännu mer från SVT Play och andra streamingtjänster i vår streamingguide.