Vinnarna i Oscarsgalan – här streamar du filmerna

Natten mot måndag så gick den årliga Oscarsgalan av stapeln. Även om inte alla vinnare går att streama nu, så finns ändå en del av filmerna tillgängliga redan nu hos tv.nu. Därför har vi hjälpt er med att leta reda på dem. Klicka dig vidare på titlarna för att komma direkt till filmerna och se vart de finns att streama.

Once Upon a Time in Hollywood

Los Angeles 1969 – nöjesbranschen håller på att förvandlas för gott. Tv-stjärnan Rick Dalton och hans stuntman Cliff Booth försöker göra comeback i ett Hollywood de inte längre känner igen. I huvudrollerna ser vi Brad Pitt och Leonardo DiCaprio. Once Upon a Time in Hollywood vann kategorin bästa scenografi och Brad Pitt vann bästa manliga biroll för sin insats.

Joker

”Joker”, med Joaquin Phoenix i huvudrollen, är en fristående ursprungshistoria som utforskar Arthur Flecks värld, som han ser den. Arthur är en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker, men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Fångad i en cyklisk tillvaro som pendlar mellan verklighet och galenskap, leder ett dåligt besök till en kedjereaktion som eskalerar. Joaquin Phoenix vann kategorin bästa manliga huvudroll och filmen vann bästa originalmusik.

Marriage Story

I Marriage Story får vi se två välbekanta ansikten i Scarlett Johansson och Adam Driver som spelar huvudrollerna i ett relationsdrama. Om ett äktenskaps upp- och nedgångar, om en familj som splittras och hittar tillbaks till varandra. Laura Dern vann kategorin bästa kvinnliga biroll för sin insats i filmen.

Rocketman

Berättelsen om legendaren Elton Johns liv, från de tidiga åren som underbarn vid Royal Academy of Music genom hans långa och betydande musikaliska samarbete med Bernie Taupin. Filmen vann bästa originallåt.

Om ni letar efter något helt annat i film- eller serieväg så hittar ni det mesta i vår streamingguide. Ta er en titt här!

 

Nedan hittar ni alla Oscarsvinnarna i de olika kategorierna:

Bästa film

”Parasit”

Bästa kvinnliga huvudroll

Renée Zellweger – ”Judy”

Bästa manliga huvudroll

Joaquin Phoenix – ”Joker

Bästa regi

Bong Joon-Ho – ”Parasit”

Bästa kvinnliga biroll

Laura Dern – ”Marriage Story

Bästa manliga biroll

Brad Pitt – ”Once Upon a Time in Hollywood ”

Bästa kostym

”Unga kvinnor”

Bästa originalmusik

Joker

Bästa originalsång

Elton John – ”(I’m gonna) love me again” i ”Rocketman

Bästa originalmanus

”Parasit”

Bästa manus efter förlaga

”Jojo Rabbit”

Bästa animerade film

”Toy Story 4”

Bästa långa dokumentär

”American factory”

Bästa korta dokumentär

”Learning to skateboard in a war zone if you’re a girl”

Bästa internationella film

”Parasit” – Sydkorea

Bästa makeup

”Bombshell – när tystnaden bryts”

Bästa specialeffekter

”1917”

Bästa foto

”1917”

Bästa scenografi

Once Upon a Time in Hollywood ”

Bästa klippning

”Le Mans ’66”

Bästa kortfilm

”The Neighbours’ Window”

Bästa animerade kortfilm

”Hair love”

Bästa ljudklippning

”Le Mans ’66”

Bästa ljudmixning

”1917”